Jessica Sorensen: Coincidence - Callie, Kayden és a véletlen #1

20:23


Mindig is vonzottak azok a történetek, amelyek nem csak a megszokott cukormáztat mutatják be, de az emberek többsége szereti azokat a könyveket, amelyek könnyedséget, vidámságot és boldogságot árasztják. Miért? A válasz roppant egyszerű, a világ körülöttünk is szörnyűségekkel van tele, úgyhogy nem szívesen nyúlunk azokhoz a könyvekhez, amelyekben akár olyan problémák is felelhetőek, mint a mieink.
Az elmúlt időszakban egyre több olyan könyv jelenik meg, amelyekben valamelyik, esetleg több szereplője is sötét titkokat hordoz, lelkileg sérült vagy egy szörnyűség áldozata. Ezek a könyvek azok, amelyek megérintenek minket és én egyre jobban oda vagyok értük, mert úgy gondolom nem lenne szabad szemet hunyni azok a problémák felett, amelyeket ezek a könyvek is boncolgatnak.

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…

Idézetek:

„Ha valaki bízik bennünk annyira, hogy megossza velünk a titkát, akkor sokkal könnyebb megbízni benne. Mintha az illető feltárná előttünk a szívét, és cserébe nekünk is ki kéne tárulkoznunk előtte.”

 „Annyira akarom őt, hogy beleörülök. 
Akarom őt. Akarom őt. Akarom őt. 
Mindegy, hányszor írom ezt le, még mindig nem érzem valóságosnak. Az egész helyzetet nem érzem annak, mert sosem hittem, hogy megtörténhet.”

„– Nem tudom, hogy jó vagy rossz, amit iránta érzek. Ami azt illeti, néha csak ijedt kislánynak érzem magam, akinek fogalma sincs, mihez kezdjen.

„Csak imádkozom az úristenhez, hogy ez a fiú ne taszítson a mélybe, ne törjön össze, mert már így is rengeteg darabban heverek, és fogalmam sincs, mennyi törést bírok még ki.

„Még soha életemben nem éreztem ilyesmit, senkivel sem. Ellentmond a túlélés szabályainak.

 „Még soha senkinek nem volt rám szüksége, mert még soha senkit nem engedtem ilyen közel magamhoz.

                       ˜  ̊  ˜
Még egészen frissek bennem az érzések ezzel a könyvel kapcsolatban, hiszen pár órája fejeztem be, de egyből tudtam, hogy most le kell ülnöm és ki kell írnom magamból a gondolatokat.
A könyv nem egyszerűen egy, vagy kettő ember szörnyű életéről szól. Ha jól megfigyeljük, ebben a könyvben minden szereplő élete távol áll a tökéletestől. Mindegyikük titkokat és mély fájdalmakat rejtegetnek és nem csak mások,de gyakran maguk elől is.

Callie még gyerekként élte meg a poklok poklát. Az ő története talán jelenleg nagyon is aktuális. A védtelen kislány áldozata lett egy férfinak. Egy olyan férfinak, aki egy törékeny és ártatlan lányt becstelenített meg és tette tönkre életét, talán örökre. Callie pedig legrosszabbat teszi, amit ebben a helyzetben lenni tehet. HALLGAT.

Szörnyű, hogy élnek ilyen alávaló férfiak és gyakran még szörnyűbb az, hogy az ilyen támadások nagy része feledésbe merül, mert az áldozat annyira retteg attól, hogy őt fogják megbélyegezni, hogy egy szót sem szól. Ami az utóbbi időben pedig szerintem a legaljasabb vád, hogy ezek a nők/lányok tehetnek arról, hogy áldozatokká váltak.

Kayden esete teljesen más, mégis az egyik leggyakoribb : a családon belüli erőszak. A megfélemlítés, a verések, az örökös hazugság és a látszat, hogy minden rendben van. Elég ha csak körbetekintünk magunk körül, soha nem mondanánk meg, hogy ki áldozat, pedig nagyon is lehet, hogy aki mellettünk áll ugyanúgy szenved.

Az ember viszont nem mehet el a mellékszereplők mellett sem, akik karakterei valamelyes homályba burkolóznak, de mégis ugyanolyan támaszai Callienek és Kaydennek, mint ők egymásnak. Seth, aki kicsit más, mint a többiek, de végtelenül szerethető és az az ember, aki megadja Callienek az első lökéseket és Luke, aki valamit titkok mindenki előtt, de bármi áron kiáll barátjáért, Kaydenért.

Callie és Kayden, két olyan személy, akinek élete messze áll a tökéletestől. Lelkük ezernyi sebből vérzik, de talán most megkapják az esélyt, hogy egyszer végre boldogak lehessenek. Mindketten gyógyír a másik számára, egymás támaszai lesznek és képesek szembenézni a múlttal, mert egy mágikus és ősi erő segíti őket.
De mekkora áldozattal jár, hogyha meg akarod változtatni az életed? Mindent megtudhatsz, ha elolvasod a könyvet.

S ne feledd, soha nem vagy egyedül és nem neked kell egymagad szembeszállni a rosszal, merj szólni, hogy mások segíthessenek!

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés