Julia Quinn: A korona szolgálatában - Hogyan fogjunk örökösnőt

12:41

Már nagyon éreztem, hogy vágyom egy könyvre. Nem tudtam behatárolni pontosan is mire van szükségem, egészen addig, míg meg nem láttam, hogy egy újabb Julia Quinn könyv van készülőben. Mint mindig most is teljesen elvarázsolt az írónő.

attraktív – vonzó
„Soha senkit még ennyire attraktívnak nem találtam. Vagy szerelmes vagyok, vagy romlott volt a hal, amelyet tegnap este ettem.”
Caroline Trent saját szótárából

Amikor Blake Ravenscroft elrabolja Caroline Trentet, a lány még csak nem is próbál menekülni a vészesen jóképű férfi elől, hiszen éppen egy nem kívánt kényszerházasság elől futott világgá. Blake viszont azt hiszi, hogy a lány nem más, mint a hírhedt kémnő, Carlotta De Leon. Caroline-nak még hat hetet kell várnia a huszonegyedik születésnapjáig, akkor lesz ugyanis az övé az öröksége. Kapóra jön, és nem kevés jóleső izgalommal is jár, hogy titokzatos fogva tartójánál rejtőzhet. Blake Ravenscroft a brit koronát szolgálja, feladata az, hogy „Carlottát” átadja az igazságszolgáltatásnak. A férfi szívét megkeményítette az élet, ám ezt a lányt különös módon lefegyverzőnek találja. Egyszer csak megtörténik a lehetetlen – az össze nem illő két ember egymásba szeret.



Idézetek:

„Kis híján toporzékolt dühében. Miért van az, hogy sohasem sikerül pontosan azt mondania, amit akar? – Azt akartam mondani – Cintézte szavait Percyhez, aki egyáltalán nem meglepő módon nem válaszolt –, hogy egy idióta vagy, és akkor sem mennék hozzád, ha te volnál az egyetlen férfi egész Britanniában, és… ott egye meg a fene. Miért beszélek én hozzád egyáltalán? Hiszen eléggé halott vagy. „

Lehajolt, és ajkával gyengéden érintette a lány száját. – Mit akart
mondani az ablakról? – suttogta.
– Elfelejtettem – felelte a lány, és csak pislogott.
– Az jó – mondta Blake, és újra megcsókolta, ezúttal több
érzelemmel, mint gondolta volna. A lány sóhajtott, és nekidőlt, Blake
pedig magához szorította.”

„ James elnevette magát.
– Ezenkívül – folytatta a lány – Percy szerint én nem vagyok
vonzó, betegesen érdekelnek a könyvek, és állandóan azt panaszolta,
hogy képtelen vagyok nyugton ülni.
– Hát, nem is.
– Nyugton ülni?
– Igen. Nézze csak a bokáját!
– Annak semmi köze…
– Mindennek van köze…”



Először, aki nem lenne tisztában ennek a könyvnek a műfajával. Történelmi romantika. Egy olyan regény, amely az 1800-as évek Angliájában zajlik, amelyhez hozzátartoznak a bálok, a szebbnél szebb ruhák, a formaságok, és természetesen nem hiányozhatnak a sármos urak sem. Ez a korszak még jobban kiemeli a cselekményt és a karakterek jellegzetességét.

Julia Quinnről tudni kell, hogy mesterien alkotja meg a szereplőit és a cselekményt, egyetlen egy könyve sem okozott eddig számomra csalódást, mindig élvezetet és kikapcsolódást jelentett olvasni a történeteit. A korona szolgálatában egy kétkötetes sorozat, amelynek az elő részén már túl vagyok, és egyszerűen imádtam.
 Caroline Trent, egy nagyon egyedi személyiséggel rendelkező hölgy. Annak ellenére, hogy gyermekkora arról szólt, hogy egyik gyámtól a másikig került, mégis életvidám, okos és talpraesett hölgy vált belőle. Azt gondolhatnánk, hogy a nem túl fényes gyermekkor miatt, egy félénk, visszahúzódó lányt kapunk, akkor bizony az írónő újabb meglepetéssel szolgál, mert bizony Caroline még fegyvert is képes használni, ha arra sor kerül.

„A haja szőkének éppen nem nevezhető, de mindenképpen világosbarna, és Blake még a sötétben is látta, hogy a szeme kékeszöld. Nem beszélve a hangjáról meg az előkelő brit akcentusáról.”

Blake Ravenscroft A Korona szolgálatában álló titkos ügynök, még egy ok, hogy odalegyünk érte. Éppen egy fontos küldetést teljesít, amikor tévedésből elrabolja Caroline. A vonzalom, hamar kialakul a párosunk között, amely jó néhány mosolyt fog az arcunkra csalni. A sötét múlt, azonban nem engedi Blakenek, hogy az érzelmeinek túl nagy teret adjon, de képes lesz Caroline ezeket a falakat ledönteni?

„A férfi ugyanis csinos volt már sötétben is, de napvilágnál Adoniszt is túlszárnyalta. És valahogy nagyobbnak nézett ki, erősebbnek, az izmai feszültek a ruhája alatt. Fekete haja le volt vágva divatosan, ám egy kósza tincs a szemébe hullott. És a szeme! Tiszta és szürke, de olyan volt, mintha túl sokat látott volna már az életből.

Eszméletlen, hogy Julia hogyan képes ilyen jól csavargatni a szálakat, megfelelő humort, szenvedélyt és izgalmat alkalmazva. A két főszereplő között húzódó civakodások, viták és vágy teljesen magával ragadja az olvasót és szinte falja a sorokat. Külön tetszett, és tényleg illett Caroline személyiségéhez, a kis személyi szótár, amely minden egyes fejezetnek a lényegét foglalta magába, és még tanulhatunk is egy-két szó pontos jelentéséről.

S mint mindig az írónő képes elérni, hogy kíváncsi legyél a folytatásra, azáltal, hogy kapunk egy olyan mellékszereplőt, aki valamilyen oknál fogva, még jobban magával ragad minket, mint a két főszereplőre. Nehéz szavakba önteni mit is kínál ez a könyv, mert neked kell átélni. A könyvvel együtt kell nevetned, izgulnod, szerelembe esned. Mindenki, aki valami könnyed romantikus, humoros és pörgős regényre vágyik, annak nagyszerű választás ez a könyv.

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés