Carrie Cooper : A szemtanú

13:24


Régóta készültem már elolvasni ezt a könyvet, de valahogy minidig csak tolódott, most viszont a folytatással a kezemben indultam neki Lili kalandos életének. Imádtam és követelem a további történeteket az írónőtől.

Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.
Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

Idézetek:
„…csak arra vágytam, hogy egy kicsit felpörgessem az egyhangú kis életemet. Kalandokról ábrándoztam. Hát most megkaptam! Az élet gondoskodott róla. Bár azt hiszem, hogy valamit nagyon elnézhettek odafent, mert amilyen dolgok mostanában történnek velem, egyáltalán nem szerepeltek a kívánságlistámon.”
– Hogy ti, férfiak, milyen kiszámíthatóak vagytok! – mondta a lány halkan, halvány mosollyal az arcán. – Egy jól megválasztott ruha, és a figyelmeteket máris egy bizonyos irányba lehet terelni. Ezen a téren legalább sosem okoztok csalódást.” 
Hiába volt tisztában azzal, hogy milyen ember is valójában, a teste egyáltalán nem foglalkozott az agyában elraktározott információkkal, és ugyanolyan hevesen reagált a férfi közelségére, mint korábban. Mi az, hogy egy ilyen gyilkos gazember nagyobb befolyást gyakorol a testére, mint a saját elméje?!”
 „Ő csak egy hétköznapi lány, hétköznapi reakciókkal, és már így is elég csapást kellett elviselnie az elmúlt napokban, hetekben.”

Soha életében nem alázták még meg ennyire. Gyakorlatilag eldobták, pontosabban kidobták, mint egy használt zsebkendőt. Iszonyú érzés volt.”


Imádom Julie Garwood történetei és összességében az összes olyan könyvet, melyben szerepe van valamilyen nyomozós sztorinak. Carrie Coopernek pedig sikerült a számomra nagy kedvenc nyomába lépnie és alig várom, hogy újabb és újabb történetét olvashassam. 

A szemtanú tele van izgalommal, fordulattal, érzelemmel, és egy kis piszokkal, mely elengedhetetlen ezekhez a történetekhez. Emellett imádtam a karaktereket, akiknek megvolt a saját személyiségük, és tökéletesen járultak hozzá egy ilyen fantasztikus és letehetetlen könyvhöz.

Lili Green, egy olyan női főszereplő, aki képes mindig meglepetéseket okozni és az egyszerű hétköznapi életéből egy pillanat alatt felfordulást csinálni. Mégis van benne valami hihetetlen erő, határozottság és önérzet. Imádtam és szívesen éltem bele magam az ő karakterébe, egyszer se gondoltam, hogy hiteltelen lenne számomra, éppen annyira törékeny, és éppen annyira erős, ahogy annak lennie kell. Egy valami Lilivel kapcsolatban azonban biztos, szereti beleütni az orrát mindenbe és ezzel bajba sodornia magát. 

Mivel a fülszöveg is sejtette, hogy itt igenis erős romantikus szálat is kapunk, éppen ezért nem hiányozhattak a sármos férfi karakterek sem. Az elején teljesen biztos voltam, hogy az ellenállhatatlan FBI ügynök, John Fuller lesz az a karakter, aki után majd vágyódik a kedves olvasó, de az írónő itt is egy remek fordulatot vitt a történetbe. John ugyanis kicsit bunkó és szókimondó, nőcsábász személyiségével megfelelő főszereplő is lehetett volna, de megjelent egy még ellenállhatatlanabb és természetesen ízig-vérig rosszfiú. 

Nikosz Sztatopuloszszal sokáig nem tudtam zöld ágra vergődni, sokáig nem tudtam őt hova helyezni, de láthatatlanul lopta be magát nem csak Lili szívébe, de az enyémbe is. Volt benne valami kettősség, hiszen egyszerre veszélyes, vonzó, intelligens, de közben gyengéd és gondoskodó.

A krimi szál is tökéletesen kidolgozott, megfelelő mennyiségben kapjuk meg az izgalmakat, fordulatokat. Sőt néha olyan meglepetésekkel szembesülünk, amitől csak kapkodjuk a fejünket. Nem unatkoztam egy pillanatra sem, hiszem a drogoktól kezdve gyilkosságon át, fenyegető alvilági személyekig mindent megkaptam.

Őszintén imádtam a történetet, ahol a krimi megfelelő romantikával, fordulattal és érzelemmel volt fűszerezve, tökéletesen kidolgozott karakterek tették még élvezhetőbbé ezt a fantasztikus könyvet. Az írónő pedig megfelelő módon szőtte a szálakat és mindannyiunk számára óriási meglepetéssekkel zárta Lili történetét, így garantálom, hogy szomjazni fogsz a folytatásra.

Értékelésem:

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Ez egy csodálatos történet! Minden sorát imádtam! Örülök, hogy neked is tetszett!:))

    Puszi:
    Barby

    VálaszTörlés