Georgia Cates : Beauty - A megadás szépsége #2

21:14

Az Ulpius kiadó meglehetősen hamar előrukkolt a folytatással így nem kellett annyira lerágnunk a körmünket, hogy Laurelyn és Jack Henry újra egymásra talál. Tudjuk mindez így is lett, amit akár a könyv elolvasása nélkül is borítékolható, de azért valljuk be mindenki kíváncsi volt Jack Henry, hogyan fogja megoldani  a helyzetet.

Hogyan lépsz tovább, ha minden dalod róla szól? 
Miután Laurelyn Prescott faképnél hagyta élete szerelmét, visszatér Nashville-be, hogy valóra váltsa egyetlen megmaradt álmát. A zenébe menekül, hogy elterelje figyelmét a Jack Henry elvesztése miatti fájdalmáról. De régi életében régi ismerősök és új elvárások fogadják. Amikor Laurelyn visszautasítja lemezproducere felháborító követeléseit, úgy tűnik, lemondhat karrierjéről – amíg fel nem csillan előtte egy váratlan lehetőség. Fénysebességgel száguld a csúcsra, ahol a rég áhított siker várja. Vajon elég lesz-e ennyi a megérdemelt boldogsághoz? 
Jack Henry McLachlan nem számított rá, hogy beleszeret Laurelyn Prescottba, mégis így történt. Miután ostoba módon elengedte, három hónapig nyomoz utána. Ám a nő, akire végül rátalál, már nem ugyanaz, aki búcsú nélkül eltűnt. Laurelyn többé nem kétségek közt őrlődő lány egy ausztráliai kiruccanáson, hanem ígéretes karrier előtt álló, sikeres zenész. Ahogy Laurelyn álmai lassan valóra válnak, Jack rettegni kezd, hogy neki többé nem jut hely az amerikai lány új életében. Vajon sikerül egyetlen hónap alatt elérnie, hogy Laurelyn átlásson a csillogáson, és olyan életet képzeljen el magának, amelybe a férfi is beletartozik? 

Kedvcsináló idézetek:

„Fogalmam sem volt róla, milyen kétségbeesetten szeretni valakit, vagy milyen lehet az emésztő fájdalom. Most már mindkét érzést ismerem.”

„Mert minden lány életében háromfajta pasi van: akit szeret, akit gyűlöl, és akiből 
sohasem elég. És a háromnak van egy közös vonása. Mindhárom ugyanaz a fickó, és 
jelenleg Jack az, akit gyűlölsz. Most a gyomráig akarod rúgni a tökeit, de jusson eszedbe,hogy ő az, akit szeretsz, és akiből sohasem elég.”

„– Olyan gyönyörű vagy. Szerencsés rohadék vagyok, mert életem egész hátralévő részében téged nézhetlek.”

„– Nem hiszek neked, Jack Henry! – Anya felkapja a retiküljét, és többször jó alaposan hozzám vágja. Erősen. 
Ő az egyetlen az általam ismert anyák közül, aki képes a kézitáskájával püfölni a harmincéves fiát. 
– Együtt élt veled, egy ágyban aludtatok, és egyszer sem kérdezted meg a vezetéknevét? 
Hátralép, majd megint fejbe kólint. Basszus! Tényleg nagyon dühös. 
Nem hárítom a felém suhanó retikült, mert anya így szokta levezetni a dühét. Valójában elég vicces, de sosem követném el azt a hibát, hogy kinevetem Margaret MacLachlant az egyik dühroham közben”

                         ˜  ̊  ˜
Nagy lelkesedéssel estem én is neki a folytatásnak, de már most le kell szögeznem az első rész valamelyest jobban tetszett. Több dolog is hiányzott a történetből. Többek között a zene. Az első részben ugyanis többször megemlítettek egy  zeneszámot, amit a kíváncsi énem azonnal kikereste, majd így folytattam az olvasást. Ezáltal kaptam egy kis pluszt. Nem tagadom most is volt pár zeneszám, szép rímekbe szedett sorokkal, de mégis, más olvasni és hallgatni.
történetben volt néhány izgalom, némi félreértés és ennyi. A legnagyobb szerepet ugyanis a romantika, és a szerelem kapta. Nincs is ezzel semmi baj, csak egy pindurit lelaposodott emiatt a történet.
Tisztázzuk, szerettem a történetet, de nem fog a kedvencemmé válni. Ez a könyv pontosan tökéletes egy téli estére, amikor bevackoltunk magunkat a  meleg takaró alá, miközben forró teát szürcsölgetünk. A könnyed romantika pedig átmelegíti a lelkünk.

Ha a történetet összességében nézzük, jó pár hónapot átölel, amelyből a párosunk nagy részét külön tölti, hiszen két külön földrészen élnek, ami nem kis fejtörést fog okozni Laurelynnek. Ugyanis míg külön voltak egymástól, beindul a hőn áhított zenei karrierje, és abban sem biztos,hogy Jack Henry szerelme nem fog idővel elmúlni. Azonban egy borzasztó „lánykérés” után ( megérdemelte a szenvedést Jack Henry, FÉRFIAK!) Laurelyn  tudja, hogy az az egyetlen helyes döntés, ha szívévre hallgat. Minden jó, ha a vége Happy End. Az írónő megkeverhette volna ugyanis a szálakat, de nem tette. Ennek több oka is van. A harmadik rész ugyanis kifejezetten az olvasók kérése volt, így, ha valaki megelégszik ezzel a befejezéssel, nem lesz szemérnyi hiányérzete, de aki vágyik még némi bonyodalomra, annak várni  kell a harmadik részre.

Értékelés: 


You Might Also Like

0 megjegyzés