A. O. Esther : Gombnyomásra 1.

20:46

Magam se tudom, hol kezdjem, igazábĂłl mĂ©g kavarognak bennem az Ă©rzelmek, amit a törtĂ©net váltott ki. LegelĹ‘ször  szeretnĂ©k hatalmas köszöntet mondani az Ă­rĂłnĹ‘nek, aki lehetĹ‘vĂ© tette, hogy ennek a csodás könyvnek Ă©n is a rĂ©szese legyek. Ledöntötte minden elĹ‘Ă­tĂ©letemet, amit a magyar Ă­rĂłkkal szemben felállĂ­tottam. Köszönöm neki, hogy magával vitt egy ilyen csodás utazásra.


KiadĂł: Decens Magazin MĂ©dia Kft.
Oldalak száma: 560
Kiadás éve: 2014

A 19 Ă©ves Mia Milton Ă©lete fenekestĂĽl felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudĂłs szelleme, Ă©s arra kĂ©ri, segĂ­tsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot…
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlĂ­t rĂ©gi önmagára. A hĂşsz Ă©vvel korábbi DimenziĂłváltás Ăłta az emberek látják egymás auráját, Ă­gy nem titok többĂ©, kinek mit rejt a lelke. A „jĂłk” megalopoliszokba gyűlnek Ă©s energiafalakkal veszik körĂĽl magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. MĂ­g a fal egyik oldalán tengernyi luxusban Ă©lnek az emberek, a másik oldalon Ă©hĂ­nsĂ©g, nyomor Ă©s katonai vĂ©rengzĂ©s tizedeli Ĺ‘ket.
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét.
Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.
A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.
A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mĂ©lyebbre merĂĽl a látomásokkal teli rejtĂ©lyben, miközben a világ vĂ©res valĂłsága is fenyegeti. Ă–l vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatĂłan sötĂ©t mĂşltjábĂłl elĹ‘törĹ‘ dĂ©monjai is kĂ­sĂ©rtik.
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem?
Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?

Kedvcsináló idézetek :

„Gyere, ölelj át! – mondta halkan, Ă©s a karjába zárta a lányt. Ajka forrĂłn tapadt Mia szájára, Ă©s arra gondolt, ha meg kell halnia, ez az utolsĂł dolog az Ă©letben,amire emlĂ©kezni akar.”

„A lelke háborgott, pedig jĂłl tudta, semmi oka sincs szemrehányást tenni mĂ©g gondolatban sem a lánynak, amiĂ©rt mást ölel, Ă©s másnak adja a szĂ­vĂ©t, mĂ©gis legszĂ­vesebben lebontotta volna a folyosĂł falait.”

„Nem arra szĂĽletett, hogy beálljon a sorba Ă©s olyan Ă©letet Ă©ljen, amit mások határoznak meg neki, hanem arra, hogy megtalálja az Ăştját, amely egy szebb világba vezeti majd.”

„Hát nem látod, milyen hatással vagy rám? Nem akarok nagy szavakkal Ă©lni, de te vagy a mindenem. Ha pedig a mĂşltad ekkora fájdalmat okoz neked, kiirtok mindenkit, aki kezet mert rád emelni Manipurában.”

„ A világ valĂłban megváltozott, egy gombnyomásra. A kĂ©rdĂ©s már csak az volt, hogy mit hoz a holnap…”
                 
                        ˜  ̊  ˜
Mielőtt még belekezdenék, először hagy szóljak pár szót magáról a könyvről. Amikor a kezembe fogtam, szerelem volt első látásra. A borító egyszerűsége, a mély bordó és arany szín kombinációja, egyszerűen vonzza a szemeket. Minden tökéletesen ki van dolgozva. Igényes és csodaszép. Ritkán tarthatok ilyen gyönyörű könyvet a kezemben.

Nagy izgalommal kĂ©szĂĽltem az utazásra. Nem tudtam mi várhat rám, de már az elsĹ‘ oldaltĂłl kezdve magába szippantott a törtĂ©net. DimenziĂłváltás követĹ‘en csöppenĂĽnk bele egy olyan világba, ahol az emberek mindent tudnak a másikrĂłl, köszönhetĹ‘en az auráknak. De felmerĂĽl a kĂ©rdĂ©s, hihetĂĽnk a szemĂĽnknek?  A tökĂ©letes világ valĂłjában tökĂ©letes? Egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet, az esemĂ©nyek pörögtek Ă©s szinte faltam a sorokat, ebbĹ‘l viszont adĂłdott egy hatalmas problĂ©ma. MiĂ©rt nem lehetnek a könyvek vĂ©gtelenĂ­tettek?

Az első könyvem az írónőtől, de nem az utolsó, ebben az egyben teljesen biztos vagyok. Egy olyan világba léptem bele, amelynek megteremtésére hatalmas fantáziára van szükség, mégis minden olyan gördülékenyen folyt, egyik pillanatban sem éreztem, hogy hiányérzetem lenne, esetleg valami nem illene bele ebbe a világba. Az utolsó szálig, minden adott egy fantasztikus történethez.
S micsoda karaktereket kap az olvasó! Ennyi jóképű férfi, egy nő számára maga a Kánaán. Nagyon szerettem, hogy a főszál, mellett több mellékszál is futott. Mindegyike izgalmakkal és fordulatokkal volt övezve.

Mia szemĂ©lyisĂ©ge, engem lenyűgözött. Egy hihetetlen erĹ‘s lányt ismerhetĂĽnk meg, aki hosszĂş idĹ‘k Ăłta terheket cipel a vállán. A lázadĂł szellem, aki ki akarja derĂ­teni a titkot. TĂ©nyleg meglehet változtatni a világot egy gombnyomásra? Mindezt milyen áron?  A harcban nincs egyedĂĽl, ugyanis a hátborzongatĂłan jĂłkĂ©pű vadászba botlik. Liam Blackwood kĂ©telkedik a lányban, de valami mĂ©gis azt sĂşgja számára, hogy ne engedje Ĺ‘t vissza a fal mögĂ©. SOHA!

A törtĂ©net vĂ©ge felĂ© egyre jobban izgultam, fogalmam sem volt mire számĂ­thatok. Minden lehetsĂ©ges eshetĹ‘sĂ©g megfordult a fejembe, Ă©s valahol Ă©reztem, hogy egy fĂĽggĹ‘vĂ©get kapunk, de ilyet? A szĂ­vem facsarĂłdik össze, ha eszembe jutnak az utolsĂł jelenetek A testi erĹ‘szak, mindig is a gyenge pontom volt, Ăşgyhogy egy kicsit szĂ©t is estem, Ă©s mĂ©g meg sem emlĂ­tettem a szörnyű igazságtalanságot, a gyűlöletet.  

Egy történet, amely magával ragad, és nem enged el az utolsó pillanatig sem. S ekkor rádöbbensz, hogy nem léphetsz tovább, ugyanis égető szükséged van arra, hogy ebben a világban tovább szárnyalj.

Én készen állok az újabb utazásra, izgalommal várom a következő részt!

Értékelésem:


You Might Also Like

0 megjegyzés