Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig #1

21:51

Már régóta szerettem volna elolvasni, ugyanis csak jó értékelést olvastam róla a moly.hu-n, de valahogy csak most sikerült rá sort kerítenem, ugyanis a legutóbbi könyvesbolti látogatásom során ott szemezett velem ez a könyv, én meg úgy gondoltam miért ne vegyem meg, úgyhogy bizony bekerült a bevásárló kosárba, most pedig büszkén feszít a polcomon.


A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

A könyv rubin pöttyös, amiről azelőtt igazából nem is hallottam, de mindent ki kell egyszer próbálni. Amikor fellapoztam a könyvet, egyből szembe ötlött mit is takarnak a rubin pöttyös könyvek. – Best of New Adult, avagy fiatal nőknek , felső korhatár nélkül.Titkokról és vágyakról- pont neked ? Gondolom aki olvasott már vörös pöttyös könyveket, az jól ismeri a kis verset amely a könyv elején megtalálható:

Van egy pont, ahol a kislányból nő lesz.
Egy pont, ahol legyőzöd a félelmet.
Egy pont, ahol kiborulsz.
Egy pont, ahol már csak röhögünk mindenen.
Egy pont, ahol már nem agyalsz.
Egy pont, ahol erősnek kell lenned,
és egy másik, ahol elgyengülhetsz.
Egy pont, ahol az extázis kezdődik.
Egy pont, ahol minden bölcsességedre szükség van,

A rubin vörös könyvekben pedig így folytatódik mindez:

Már Nő lettél az egykori kislányból!
Már volt számtalan pont, ahol legyőzted a félelmet?
Pontok ahol kiborultál,
pontok, ahol már nem agyaltál, pontok ahol erősnek kellett lenned,
és egy másik, ahol el is gyengülhettél?
Már tudod, hol kezdődik az extázis?
Néha eljön az a pont, ahol minden bölcsességedre szükség van,
és egy másik, ahol újra kisgyerek lehetsz, ha arra vágysz?

Mindig lesz egy pont ezután is…

Néhány idézet:

 „Julie hátradőlt, és várt, míg meg nem hallotta Matt e-mailjének jelzését. Mindenki mással ellentétben a srác nem ugrott megnézni, milyen nigériai herceg hagyott rá dollármilliókat, vagy melyik cég kecsegtette különleges ajánlattal, óriási árkedvezményt ígérve, ha megrendeli pénisznövelő terméküket. Talán egyik téren sem szorul rá semmire. Hát, jó neki.

„Julie Seagle ˝Egy férfit úgy tudsz biztosan megtartani, ha a karodba zárod.” – Mae West

„– Várj, még ne tedd le! Takargass be! 
– Takargassalak be? 
– Igen. Takargass be! Fektess le! Jaj, várj, nem úgy értettem! Az nagyon durva lenne, mi? 
– Mi lenne durva? 
– Ha lefeküdnénk egymással. Tiszta őrület volna, nem? 
Hallotta, hogy Matt nagyot sóhajt. 
– Ez a beszélgetés nagyon aggasztó fordulatot vett.”

„– Mesteri szerető vagy? 
– Na, itt ér véget a kis esti csevejünk. 
– Fogadok, hogy mesteri szerető lehetnék. Nagyon energikus vagyok. És gyorsan tanulok. 
– Most már tényleg le kéne feküdnöd.”
„Ui. Nincs is rajtam „hülye, gyík póló”.
Julie odamasírozott Matthez. Megállt előtte, és karba tette a kezét.
– Húzd fel a pulcsidat!
Matt grimaszolt.
– Öcsém, te aztán tudod, hogy indíts be egy srácot!”

Ami nagyon meglepett, hogy a könyvhöz járt egy úgynevezett garancia jegy is, amelynek keretében akár vissza is küldhettem volna a könyvet fél hónapon belül, ha nem tetszik. Ezzel garantálja a Könyvmolyképző Kiadó, hogy egy fantasztikus könyvet veszel a kezedbe. Úgyhogy eszembe sincs visszaküldeni! J
 
  Olvass bele!
Szeretni bolondulásig, azt hiszem én is teljesen beleszerettem a könyvbe. Teljesen hétköznapi alaptörténet, mégis van a háttérben valami, ami mindent felborít. Egy TITOK. Egy titok, amiről, jelen esetben a főszereplő lányunknak Julie-nak fogalma sincs.
A könyvnek viszont van egy mélyebb oldala is. A szereplők életét ugyanis valami megváltoztatta. Kezdetben ott van Celeste, aki bátyja fotó másával éli az életet. Matt a másik bátya pedig szinte átveszi a szülő feladatokat, plusz emellett belefeledkezik a tanulásba. Mindig is a rossz fiúkért voltam oda, aki jelen esetben Finn, de Matt karaktere elhódította a szívem. Julie váratlanul robban be ebbe a furcsa családi életbe, megbolygatva mindent. Viszont Julie élete sem tökéletes, a családi gondok mellett egyedül van egy ismeretlen városban és mindezek mellett beleszeret valakibe, akivel egyedül csak az interneten beszélget.
A történet fantasztikus és szerintem nagyon sok a rejtett dolog, amit csak olvasás után, vagy éppen egy második elolvasás után fedezhetsz fel. Mert ekkor fognak a sok apróságok végleges értelmet nyerni.


Gondolom, sokakat foglakoztat mi is lehet a nagy titok, de nem fogom elárulni, mert az érzés, amikor végleg rádöbbensz, az addig megszámlálhatatlan ötlet közül az igazságra. Számomra katartikus volt. Tényleg, körülbelül, harminc oldalon keresztül éreztem gombócot a torkomban és folytak a könnyeim. 
Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom!


You Might Also Like

0 megjegyzés