Anne L. Green : A remény hajnala

13:54

A borító és a fülszöveg volt, amely az első pillanatban azt sugallta, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak, hogy lehetővé tette, hogy egy újabb, ráadásul egy magyar írónő történetével legyek gazdagabb.


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 192
Kiadás éve: 2015

Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.
Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.
Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?
Idézetek:
A rosszat mindig valami jó követi, ezért van az eső után szivárvány. De miért van az, hogy ha teszünk valami jót, aztán mégis történik valami rossz…? ”

„Tagadhatatlan tény, hogy a veszély és a kiismerhetetlen vonzza a nőket.”

„Az állandóság gondosan felépített álma csak annyit ér, mint a homokvár a tengerparton. Még az első dagályig sem tart ki…”

„A sorscsapások felett nincs hatalmunk. Néha a jövőnk meg van határozva, muszáj elviselnünk, amit történik, és semmit sem tehetünk.”

„Bárhová messze menekülünk, a múltunk elöl, nem szökhetünk meg, mert a gonosz sosem alszik”

                        ˜  ̊  ˜

A könyv első ránézésre nagyon vékonynak tűnt, és igazán kíváncsivá tett, hogy mit fog számomra tartogatni. Őszintén bevallom csak nehezen sikerült belerázódnom a szereplők szemszögébe, a könyv elején még éreztem az írónő bizonytalanságát, amely a történet előre haladásával fokozatosan szűnt meg. Tudni kell ugyanis, hogy ez az írónő debütáló könyve.

Amy és Matt, a két főszereplő menekül valami elől. A két karakter egymástól nagyon eltérő gonddal küzd. Amy a családja védelmében a távoli San Franciscóba költözik, céltudatosan és elkötelezetten kíván részese lenni, egy hatalmas befolyással bíró cégnek. Matthew viszont az első pillanatban igazolja a róla szóló szóbeszédeket. Arrogáns és jéghideg viselkedése, azonban nem zökkenti ki Amyt. Számomra Amy karaktere, egy olyan nőt mutat be, aki képes megküzdeni az élet akadályaival, kitartó és nem riad meg semmitől. Kicsit, úgy éreztem, én is szeretnék olykor a bőrébe bújni. Matt viszont egyáltalán nem vett le a lábamról, a sármos és gazdag férfi nem minden, ha a jelleme érzéketlen. A történet előhaladásával, viszont az ő karaktere fejlődik a legtöbbet. Képes elengedni a múltat és a jövőnek élni. Ezzel az oly régen elutasított boldogságot is megkapja.

Szerettem a könyvben, hogy mindkét szereplő szemszögébe is betekinthetünk. Külön érdekes volt számomra, hogy mindez nem megszokott felosztásban történt. Amit pedig egyenesen imádtam, hogy minden egyes fejezet külön címet kapott és emellett egy-egy idézetet is olvashattunk bevezetésként. Fantasztikus ötletnek találom, hiszen mindig ráhangolódtam ezzel a következő fejezetre.

Viszont én a könyv nagy hátrányának tartom, hogy ennyire gyorsan pörögnek az események. Időm se volt feleszmélni, máris egy újabb váratlan fordulat következett be. Egy biztos a könyv nagyon sok izgalmat tartogat, de szerintem ebben a történetben egy kicsit kevesebb is elég lett volna. Helyettük inkább a szeplők belső érzéseiről olvastam volna többet. Az írónő pedig olyannyira játszik az idegeinkkel, hogy az utolsó oldalig nem engedi, hogy hátradőljünk és kifújjuk a bennrekedt levegőt, még az Epilógusban is képes meglepő fordulatokkal előrukkolni.

Egy történet a felejtésről, a szerelem erejéről és a megérdemelt boldogságról. Ajánlom a könyvet mindenkinek, aki a romantika kedvelője, azoknak, akik szeretnének kikapcsolódni és vágynak némi izgalomra és szerelemre. Legyen a te társad is A remény hajnala!

Az írónőnek, pedig további sikereket kívánok! 

Értékelésem: 


You Might Also Like

0 megjegyzés