Jessica Park:Flat-Out Matt – Titkolni bolondulásig #2

21:25

Már régóta vártam a Flat-Out Love folytatást, főleg, hogy végre Matt szemszögéből olvashatjuk a történéseket. Imádtam, hogy végre megismerhettem Matt érzéseit is.
Az előző könyvben beleszerettem ennek a fiúnak a karakterébe, aki számomra egy igazi hős.

Matt harmadéves a Massachusettsi Műszaki Egyetemen. Kockafejű, szellemes, zseniális srác.
És nagyon, de nagyon buta is.
Amikor a szépséges, menő, éleselméjű Julie beköltözik a házukba, mégis miért (jaj, miért?!) bújik Matt a bátyja, a hiányolt Finn bőrébe, azzal áltatva magát, hogy csak a lány kedvéért teszi?
A dolog egész ártalmatlannak tűnik, amíg Julie átmeneti vendégeskedése hosszú távúvá nem válik. És amíg a helyzet szívszorító őrületté nem fajul. Na meg amíg Matt bele nem szeret Julie-ba, Julie pedig bele nem szeret Finnbe.
De hát… Matt a hozzá való. Bárcsak megértethetné ezt Julie-val! Méghozzá anélkül, hogy el kelljen árulnia neki az igazat, ami mindannyiukat tönkretenné. Főleg Celeste-et, sérülékeny lelkű húgát, akinek talán mindenkinél jobban szüksége van Julie-ra.
A Szeretni bolondulásig-ban Julie szemszögéből láthattad Mattet. Ezzel a kisregénnyel, a Szerelem bolondulásig-gal most mélyebbre hatolhatsz Matt világába. Átélheted a történetet az ő oldaláról, megszakadhat érte a szíved, amikor megszakad a szíve, és ismét beleszerethetsz ebbe a szokatlan hősbe.
Indulj érzelmes utazásra az előzményeket bemutató két fejezettel, majd a Szeretni bolondulásig ezúttal Matt szemszögéből elmesélt hét fejezetével, és végezetül vár Julie történetének vadonatúj, pikáns fináléja!

Idézetek:
„Nem számít, hogyan talál rá az ember a szerelemre. Csak az számít, mihez kezd vele, miután rálel.
„(…) a magányos emberek többet titkolóznak, mint mások.
„Matt számára bosszantóan nyilvánvaló volt a magányosság oka. Hiányzott neki Julie. A lány már egy hete Kaliforniában volt, és Mattnek minden hiányzott vele kapcsolatban.
„Szeress belém, Julie, ahogy én is beléd szerettem – szugerálta. Szeress belém, szeress belém, szeress belém…
„Amikor a lány átkarolta, és nevetve magához szorította, Matt elmosolyodott. 
Néhány röpke pillanatra a karjában tarthatta Julie-t. És ez olyan ajándék, ami egy életre az övé marad.”

                      ˜  ̊  ˜
A Flat-Out Love történetébe az első sorától kezdve beleszerettem. Az utolsó pillanatig nem állt össze bennem a kép, hogy mi is a valóság. Finn halála végérvényesen megváltoztatta a család életét, amelybe az egyik pillanatban belecsöppent egy lány, aki tele van optimizmussal és reményt ad Matt-nek arra, hogy az életük megváltozzon.
A könyv megmutatja nekünk a múltat és a jövőt is.  is. Az igazság, hogy számomra ez a fejezet igencsak szívszorítóra sikeredett. Olvashatunk Finnről, aki tele van életerővel, optimizmussal és  szeretettel. Finn volt a család összetartó ereje, egy fal, aki támaszt nyújtott mindenki számára. Matt mindig felnézett a bátyjára és egy kicsit irigyelte a szabadságát és a tökéletességét, de végtelenül szerette őt.
Bepillantást nyerünk abba is, hogyan birkózik meg Matt és Celeste a hiánnyal, hogyan teszik meg az első lépéseket. Kíváncsian várom Celeste történetét, ugyanis szívesen olvasnám, ő legbelül, hogyan élte meg ezt az időszakot.
A továbbiak a Flat-Out Love részei, csak éppen Matt szemszögéből. Látni, hogy Matt miként bonyolódik egyre mélyebben a hazugságokba, miközben mindez felemészti őt. Szeretne véget vetni mindennek, de nem teheti. Időközben pedig beleszeret Julie-ba, ezek az érzések azonban végtelenül fájdalmasak. A lány egy halott fiú képébe szerelmes, akit nem más, mint Matt testesít meg. A szívszorító érzések, a hazugságok és a Mattre nehezedő nyomás megtöri a fiút és egy pillanatig úgy tűnik, elveszíti, azt a személyt, akit őrült szerelemmel szeret.
A finálé pedig tartogat számunkra néhány pikáns jelenetet is. Talán választ kapunk arra is, hogy Matty valójában mesteri szerető-e.
Egy biztos nincs szükségünk hősökre, rosszfiúkra és hercegre, ha itt van nekünk Matthew Watkins, aki egy kockafejű, szellemes és zseniális srác. S minden bizonnyal bele szeretünk  ebbe a nem mindennapi hősbe a könyv elolvasása után.

Értékelésem:
 


You Might Also Like

0 megjegyzés