Vincent & Vincent – Nincs új a nap alatt

13:22

Nagy érdeklődéssel vágtam bele ennek a könyvnek az olvasásába. A fülszöveg egy különleges könyvet ígér, amit férfiak írtak nőkről.  Nem vett le teljesen a lábamról, de összességébe nagyon érdekes volt két férfi gondolatait olvasni.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 248
Kiadás éve: 2015 

Hogyan is éli meg egy férfi?
Ez egy különleges könyv. A te könyved!
Miért?
Mert férfiak írták nőkről.
Férfiak, akikkel már te is találkozhattál!
Ezeket a történeteket az élet szülte, nem fantázia.
Emberi érzések és kérdések, szerelemről, csalódásról, megcsalásról, lelki és testi kapcsolatokról.
Néha miért megy nagyon jól a szex, néha pedig miért nem tud működni?
Vincent & Vincent elbeszéléseiből kiderül, hogy milyen érzés, amikor egy férfi igazi Casanova, és milyen, amikor csak egy küszködő vesztes, egy szánalmas lúzer.
Tanulságokkal és sajátos humorral teli kalandokon keresztül megtudod, hogyan is éli meg egy férfi.
Legyen Tiéd ez a könyv, legyenek Tieid a történetek, és rájössz, az élet, az a nagy játékos megtanítja, hogy nincs új a nap alatt.
Veled is megtörténhet vagy könnyen lehet, hogy már meg is történt!

Idézetek:

Az élet egy nagy kaszinó! Egy nagy rulettkerék. Téteket raksz fel, és döntéseket hozol. Végérvényesen és visszavonhatatlanul. Játszhatod biztonságosabban is, kevesebbet kockáztatva, de csökkentve ezzel az esélyét a nagy lehetőségeknek. Vagy játszhatod hazardírozva, a nagy siker reményében. De játszanod mindig kell! Mert az élet egy nagy kaszinó. A nyertes pedig az, aki megtanul rajta nevetni. még akkor is, ha éppen vesztésre áll…”

„(…) tudtuk, a játéknak itt nincs vége, ez a film is peregni fog tovább.”

„Még csak tizenhét éves voltam, és akkoriban még úgy hittem, hogy igenis „van új a nap alatt”! Tévedtem. Nincs.”

„A lélek hurcolja magával a sok megtörtént negatívumot, úgy, hogy néha észre sem vesszük. Csak azt érezzük, hogy egyre súlyosabbak, nehezebbek vagyunk. Mintha minden egyes történet egy újabb súlyt rakna a lelkünkre. Megyünk tovább, de lépteink egyre nehezebbek, egyre lassabbak. Aztán kibeszéled magadból, és csak azáltal, hogy elmondod valakinek, ledobod magadról a láncokat. Megkönnyebbülsz.”

„– Az életünk csupa döntés. Hozunk jókat és rosszakat, aztán viseljük a következményeiket.”

   
Az alapötlet nagyon jó, hiszen a nők megvesznek azért, hogy néha a férfiak fejébe láthassanak, bár ez fordítva is igaz. Bőszen jegyzetelgettem olvasás közben, hogy megosszam veletek a legjobb gondolatokat, azonban néha úgy éreztem ezekkel már találkoztam valahol, az egész olyan általános. Azonban rájöttem, hogy a könyv, többnyire tipikus és valóságos eseményeket mutat be, így nem véletlen, hogy a történetek nagy része már egyszer szembejött veled az életben.

A könyv indítása lassúra sikeredet, pedig többet is ki lehetett volna belőle hozni. Többek között ott az a vágyódás, amikor fiatal kamaszként éled meg a férfivé válást és ekkor jön el az ideje annak is, hogy észrevedd a nőket. Számomra ez a rész nem volt megfelelően kifejtve, túl sokat tudtam meg, arról, hogy miként élte meg Vincent a gimnáziumi éveit. Jobban örültem volna, ha többet olvashatok az Edittel való kapcsolatáról, esetleg az érzelmeiről.

A könyv további részeiben, szerencsére már sokkal többet tudhatunk meg a nőkhöz fűződő viszonyokról, a nagy csábításokról, a szerelemről és a csalódásokról. A kis versikék pedig még tökéletesebben fejezik ki ezeket.

Úgy gondolom, nem mehetek el a szerelem rész mellett, ez nagyon jól van megfogalmazva a könyvben, hiszen kétféle szerelmet kaphatunk. Ott van Vincent, aki sokáig azt hitte megtalálja az igazit és ott van Vincent, aki sokáig azt hitte megtalálta az igazit. Adott két férfi, akik máshogy élik meg a szerelmet. Így van ez a valós életben, hiszen van, akik örökké keresik, és vannak, akik megtalálják, csak el is vesztik.Kimondottan tetszett a könyvben, hogy bekategorizálják a nőket három csoportba. Ne gondoljátok, hogy szeretem, ha beskatulyáznak a férfiak, de ebben többnyire van igazság és ne feledjétek, kivételek mindig vannak!!

Ez a könyv azonban nemcsak a nőknek tökéletes olvasmány, nyugodtan a kezükbe vehetik a férfiak is, hogy meglássák, vannak még rajtuk kívül olyanok, akik hasonló gondokkal küzdenek. Esetleg megállapítsák, melyik nőtípussal találkoztak már ők is, vagy, hogy tudják, kitől kell óvakodniuk.

Azt azonban jó, ha tudjátok, ez a könyv nem filozófia gondolatokkal tűzdelt, inkább egy könnyed mesélgetős, sztorizgatós történetek egyvelege, olyan mintha a férfiak összeültek volna egy délután, kezükben egy sörrel és egymásnak mesélnék a saját tapasztalataikat, rosszról és jóról egyaránt. Pont ebben rejlik a könyvnek a sajátossága, hiszen mindenki várná, hogy majd mély gondolatokkal boncolgatja a szerzőpáros a nőket, de nem, csakis olyanokat olvashatunk, ami bárkivel megtörténhet.
Ezeket ígéri ez a könyv, tabuk nélkül a szerelméről, szexről, érzelmekről és számos kérdésről. Valódi történetek valódi embereknek!


Értékelésem: 

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Köszönjük szépen, a megtisztelő kritikát! További sok sikert kívánunk, és örülünk, hogy elolvastad.
    Üdvözlettel,
    Vincent & Vincent

    VálaszTörlés