Kiera Cass : The Selection Stories – Párválasztó történetek #1-2

13:32

Aki ugyanannyira rajong ezért a történetért, mint én, az átérzi a következőket. Ugyanis imádjuk, ha újra, csak egy pillanatra is, de belecsöppenhetünk a Párválasztó világába. Így a kiegészítő kötetek tökéletes megoldások arra, hogy újabb információkat gyűjtsünk a kedvencünkről és élvezzük, hogy újra velük lehetünk.

Kiera Cass négy fő novellával lepte meg a rajongóit. Ebben többet tudhatunk meg Maxonról, Aspenről, Amberly királynőről és Marleeról. Továbbá sok sok érdekességet rejtenek még a kötetek, úgyhogy a sorozat rajongóinak kötelező darabank kell lenni.

The Selection stories #1

Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!

A kötet Maxon és Aspen szemszögét tartalmazza. Vannak benne, már a Párválasztóban megismert jelenetek is, de kapunk újakat is. Maxon szemszöge szintén nagyon érdekes, megtudhatjuk, hogy hogyan készült a Párválasztóra, mennyire is félt az egésztől, de legfőképp ódzkodott, hogy így kell magának feleséget találnia. A kedvenc részem, amikor America és Maxon először találkozik a kertben. Ennek a jelenetben, most Maxon gondolatain keresztül lehetünk részesei, megtudhatjuk, mit is gondolt a herceg a furcsa lányról, akinek gyönyörű kék szeme és lángoló haja van. Hogy szerelem volt első látásra? Derítsd ki te magad!

„Még az is vonzott benne, hogy nem kedvelt. Ez megmosolyogtatott.”

„Rettegtem, hogy miután heteket áldozok arra, hogy megismerjek valakit, s azt képzelem róla, hogy ő az igazi, az esküvő után egyszer csak teljesen más személyiséget mutat, olyat, amit ki nem állhatok. 
Erre itt volt rögtön egy ifjú hölgy, akit a legkevésbé sem érdekelt, hogy ki vagyok. Még ő szidott le engem!”

„Ő a saját koronája rabszolgája volt, én pedig az enyémé, és ezen a tényen már nem lehetett volna változtatni.”

Aspen esetében megtapasztalhatjuk, hogy milyen a világ hatosként, mennyit ér a szerelem egy ilyen világban, ahol a kasztok meghatározóak. Aspen a palotába kerülés után, sok mindent kockáztat, hogy Americával töltse az idejét, de rá kell döbbennie lassacskán, hogy elvesztette a lányt. A szerelem azonban nem múlik el egy pillanat alatt. Így átérezhetjük, hogyan küzd meg Aspen azzal, hogy America szépen lassan, de beleszeret a hercegbe, és esélyessé válik, hogy ő legyen a kiválasztott.

A herceg olyan gyűrűt ajándékoz neki, amit én sosem engedhetnék meg magamnak, olyan 
életet, amilyet tőlem sosem kaphatna, és ezért Maxont az utolsó leheletemig gyűlölni fogom.”


„Nők. De mennyi nő! 
Részben persze biztatónak találtam a hírt. A palotába látogató hölgyek fizikailag nem voltak túl fenyegetőek. Szavaikkal azonban képesek voltak akár egy háborút is kirobbantani, attól függően, hogy milyen hangsúllyal mondták ki őket.”

„Amikor az ember szerelmes, a „minden” nem tűnik fontosnak. Főleg, amíg fiatal.”

Érdekesség a kötetben, hogy találunk háttérinformációt a családokról, mindezt családfákkal illusztrálva és lejátszási listát, olyan dalokkal, amelyek egyes jelenetekhez illenek.


The Selection stories #2

Mielőtt America Singer története elkezdődött volna, egy másik lány érkezett a palotába, hogy egy másik herceg kezéért versenyezzen: Maxon herceg édesanyja, Amberly. Olvasd el, hogyan találkoztak és szerettek egymásba Maxon szülei, és hogyan lett egy hétköznapi lányból királyné! 

Míg America Singer Aspen és Maxon herceg között habozott, barátnője Marlee pontosan tudta, mit akar – és megfizette az árát. Annak a végzetes Halloween éjaszakának a története, amely megváltoztatta Marlee és Carter életét.

Ki kell jelentenem ez a kötet sokkal érzelmesebbre sikerül és bizony néha a mécses is eltört nálam olvasás közben. Ambrly királynő története Clarkson király és az ő párválasztójáról szól. Egyúttal megtudhatjuk, hogy miért is olyan a király, mint ahogy azt a Párválasztó részeiben olvastuk. Amberly egy csodálatos nő, aki kezdetektől szerelmes volt a hercegbe, de számos dolog hátráltatta abban, hogy esetleg ő legyen a kiválasztott.
Clarkson azonban meglátta benne a nyugodtságot, szépséget és a reményt egy más életre. Egy rész újra bebizonyítja, hogy nem az a fontos, hogy ki vagy kívülről, a belső érték, amely a legmeghatározóbb.

„Legyek egy tornádó nyugodt középpontja?”

„Micsoda öröm! Ez volt hát a szerelem! Annyi mindent hallottam meg olvastam róla, és most…most már én is éreztem ezeket a szavakat.”

Marlee része, azaz a Kedvenc. Tudtam, hogy mibe kezdek bele, hiszen a fő kötetekben is szembesülhetünk azzal, hogy mi is történt Marleeval. Most azonban megtudhatjuk, hogyan alakult ki ilyen szoros barátság Americával, miért tennének meg a lányok egymásért mindent. És persze a
legfontosabb, hogyan is szeret bele Marlee Carter palotaőrbe. Sajnos újra végig kell szenvedni a büntetésüket, azonban itt szembesülünk azzal igazán milyen ember is Maxon, és hogy az igaz szerelemmel minden túlélhető és mindennek megvan a maga oka, miért is kellett úgy történnie.

A szemébe néztem. Nem vagyok egyedül. Itt vagyunk egymásnak, mi ketten. Egy darabig fájni fog, de amikor túljutottam az egészen, ott lesz nekem Carter mindörökre. Az én örök szerelmem.”

„Állandóan azt képzelem, hogy már kezdem felfogni, mit is jelent szerelmesnek lenni, aztán hallom magukat, ahogy minden erejükkel egymást kímélnék, és eltűnődöm, hogy vajon értek-e bármit is az egészből.


Ebben a kötetben kapunk néhány fejezetet Celeste szemszögéből is, amely a párfordulását mutatja be, és ez megerősített abban, hogy mennyire sajnálom, hogy ő nem élte túl a támadást. Illetve az esélyes lányokról is olvashatunk, kivel mi történt a Párválasztó után, és hogyan találták meg a boldogságot, és az ő saját hercegüket. Nem utolsó sorban egy rövid részletet Aspen és Lucy kapcsolatából, hogyan is alakul az ő szerelmük America árnyékában és a palota falai között.



You Might Also Like

0 megjegyzés