Anne L. Green : Elvarratlan szálak

20:26

Hatalmas öröm számomra, hogy a megjelenés előtt olvashattam Anne L. Green legújabb könyvét. Szerencsésnek érzem magam, hogy nem kellett októberig várnom, hogy megismerhessem Aiden történetét.


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 512
Kiadás éve: 2017

Előrendelés

A ​szerelem a legveszélyesebb fegyver
Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára.
Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció.
Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia.

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje. Legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is több izgalommal, érzelemmel, humorral fűszerezett története során végigizgulhatjuk a két szerelmes váratlan fordulatokkal, küzdelmekkel gazdagított életútját.
Idézetek:

„– Rabul ejtetted a szívemet, ami időnként elsöprő, de olykor megalázó, néha pedig fájdalmas, de szükségem van rád, mint a levegőre. Reménytelenül, visszafordíthatatlanul beléd szerettem.
Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során.”

„Úgy látszik, az ember a sorsát tényleg nem kerülheti el. A végzet nem kérdez, egyszerűen megvalósul. Nem érdemes harcolni az ellen, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik. A sorsomat még a szerelem sem másíthatja meg. Hiába volt minden. A szülőanyám hiába áldozta az életét, aki felnevelt hiába hozott áldozatot értem, nekem ez volt rendelve. A sorsot kijátszani nem lehet.”

„A múltat nem törölhetjük el, de megpróbálhatunk változtatni a jövőnkön.”

A szuperhősök csak a képernyőn rohangálnak. Egyszer mindannyian csalódunk a hőseinkben, és azt se felejtsd el, mi emberek vagyunk, nem pedig mesehősök. A valóságban a jók sem győznek mindig. Néha veszítenek is, de harcolnak tovább, és mindig talpra állnak. Nem adják fel. Ettől lesznek hősök.

Emlékeztek még az Eltitkolt múltban megismert kisfiúra, Aidenre? Ebben a történetben már felnőtt férfi, aki keresi önmagát és válaszokat akar arról, hogy ki is ő valójában. Az Elvarratlan szálak betekintést nyújt az Aiden útjába, valamint válaszokat kapunk, hogy mit is történt a múltban.

Milyen ez a könyv? Nem könnyű néhány szóban vagy mondatban kifejezni, mert tele van érzelemmel, izgalommal, vággyal, melyet át kell élni olvasás közben. A történet nagyszerűen van felépítve és az utolsó pillanatig egy izgalmas feszültséggel van fűszerezve, de közben ott van benne a szereplők fájdalmas vívódása, a forró vágy és a mindent elsöprő szerelem. Azt kell mondjam, ez az egyik legjobb ALG könyv, amit eddig olvastam. Tökéletesen felfedezhető benne az írónő stílusa, megdöbbentő fordulataival állandóan fent tartja az érdeklődést, de közben olyan mélységekbe viszi az olvasóit, mely mélyen megérinti a lelket.

Már megszoktuk, hogy Anne könyvében kulcsszerepe van egy erős, karakteres nőnek és ez most sem volt máshogy. Aria egy tüzes, ízig-vérig olasz nő, aki folyamatos küzdelmet folytat a munkájában, miközben nem fél kinyilvánítani a véleményét. Aiden pedig pont olyan, ahogy kisfiúként megismertük. Makacs, okos, lehengerlő és egy igazi szívember. Az egykori kisfiú férfivé vált és erőteljesen keresi önmagát, az igazi énjét, olvasás közben pedig csak azt kívánod találja meg a helyét a világban. Kettőjük kapcsolata pedig pont olyan, mint ők. Szenvedélyes, érzelmes és erős. Lelkileg tökéletesen összeillenek és minden nehézséget leküzdenek, melyre szükség is van, mert az írónő nem várt akadályok elé állítja őket. 

Aria és Aiden is orvosi hivatásának él, nem tudom mennyire volt tudatos, de szerintem ez az elem a könyvben tökéletesen testesíti meg, mindazt, amit ez a történet közölni kíván. Orvosnak lenni ugyanis egyrészt felemelő érzés, hiszen nap mint nap életeket menthetsz meg, de közben ott van benne a kétely, az örökös küzdelem, a bánat és a kilátástalanság, amikor már semmit se tehetsz. Az Elvarratlan szálak pont ezeket az érzelmeket, érzéseket kelti olvasás közben, hiszen egyszer válaszokat nyújt, máskor viszont újabb kérdéseket vet fel. Sokszor hiába akarnak a főszereplők kiszállni, nem tehetik. A múlt pedig nem várt titkokat rejteget, melyet Aidennek kell megfejtenie.

Garantálom, hogy nagyszerű élményt fog nyújtani ez a regény, mert az írónő tökéletesen játszik az eseményekkel és az érzelmekkel, olykor megdöbbent, vagy éppen megnevetett, miközben elvarázsol és szerelembe ejt.  Egy tökéletes történet, mellyel kiszakadhatsz a mindennapi világból!

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés