Borsa Brown: Az Arab lánya - Második rész

13:08

Ezzel a könyvvel úgy voltam, hogy minél hamarabb szeretném már elolvasni. Nagy elvárásaim voltak vele kapcsolatban, de szerencsére nem kellett csalódnom. Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget!

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 500
Kiadás éve: 2017
  

*** Varázslatos és felkavaró ***

Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön.
Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? A meglévő kötődése a hazájához és családjához, vagy az éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?
A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab lányának első kötetében egy kislány élete bontakozik ki, míg a legújabb, második kötetben immár a fiatal nővé cseperedett Annával élhetjük át az első szerelem boldogságát, miközben a család fogalma is átértékelődik.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Idézetek:

„Pont ilyen a szerelem. Szeretjük a másikat a hibái és bűnei ellenére is!

„Igen, ilyen a vágy. Visz mindent, tépi ki a helyéről az ember gátjait, és tölti fel egy különös érzéssel, mint a gyanta tépi le a szőrt, és az olaj tölti fel a bőr száraz részeit. Minden megváltozik, ha az ember megérzi a vágyat…..

„Túl gyorsan válunk felnőtté. Nemcsak mi, emberek, hanem minden élőlény. Elveszítjük a lehetőségét annak, hogy felelőtlenül viselkedhessünk, és ne legyen az élet valami rémisztő, csapásokkal teli útvesztő.

„Egy csók, ami mindenhova beférkőzik, még az egyéniségünket is megváltoztatja. A szendéből csábítót csinál, egy férfiből uralkodót.

„Tudod jól, apa, vannak dolgok, amiket nem lehet visszavonni: a kimondott szót, a kilőtt nyilat, az isteni rendeletet és az elmúlt időt.

Az első rész óta vártam, hogy végre igazán Anna gondolatait olvashassam és az ő szemszögéből is beleláthassak ebbe a különleges világba. Borsa mindig tud meglepetéseket okozni a könyveiben, ez most se volt máshogy. Egy igazán érzelmes, szívszorító történetet kaptam, melyben sokfajta érzelem jelenik meg.

Az Arab lánya a fellegekig emel, majd a mélybe taszít. Hol sírtam, hol nevettem, máskor elmerültem a szerelem érzéseiben. Anna egy nagyon érdekes karakter, hiszen születése pillanatától kísérjük figyelemmel az ő történetét és életét. Nincs könnyű helyzetben és sok mindenen kell keresztül mennie és ahhoz, hogy igazán boldog legyen, meg kell tudnia ki is ő valójában. A történet egyik legérzelmesebb és legmeghatározóbb részletei voltak, amikor harcolt azért, hogy igazán megismerje a gyökereit, a nőt, aki az édesanyja és a helyet, ahonnan ő származik. A magyarországi utazás egyszerre volt lezárás és újrakezdés, melynek minden pillanata szívszorító emléket elevenített fel. Az Arab lánya emellett újra betekintést enged a titokzatos arab világba, újra szemtanúi lehetünk annak, hogy ez mennyire egy eltérő kultúra, mennyire másként kezelik a számunkra hétköznapi dolgokat, mégis arra is rá kell jönnünk, hogy megvannak a sajátos szépségei és előnyei.

Gamal szerepe továbbra is meghatározó, és még mindig egy nagyon megosztó személyiség, éppen ezért nem tudom eldönteni, hogy szeretem, vagy utálom az ő karaterét. Anna viszont a szeme fénye és érte mindenre képes. Khalid őszintén egy kicsit csalódás volt számomra, nem tudtam rajta kiigazodni és valószínűleg ő még jobban megosztja majd az olvasókat, mint az apja, Gamal. Mégis őket hárman összeköt valami nagyon erős kötelék. Család, szeretet, végtelen elköteleződés egymás iránt.

Ez a történet sok-sok érzelmet vonultat fel, éppen ezért a legtöbb pillanatban elérzékenyülve olvastam a sorokat, mégis továbbra is az a véleményem, hogy Az Arabnál nehéz jobb könyvet írni. Anna története azonban méltó helyet kap ebben a sorozatban. Sok kérdésünkre választ ad, miközben visszarepít minket Csilla és Gamal szerelmének idejére is. Mégis nem szabad elfelejteni, hogy ez a könyv leginkább Annáról szól. Az ő harcáról, felnőtté válásról és szerelembe eséséről. Billal való kapcsolata egy tündérmese, azt hiszem mindenki szeretne hinni benne, hogy ilyen kapcsolat létezik, de azért kíváncsi lettem volna, hogy az élet milyen akadályok elé állítja őket és ezeket hogyan lesznek képesek megoldani.

Mint már említettem Az Arab lánya második része az egyik pillanatban a fellegekig repít, a másikban viszont kegyetlenül a mélybe taszít, úgy ahogy egy érzelmi hullámvasút. Rengeteg érzelem, fájdalom és öröm kap helyet a történetben, melyet minden Arab-rajongónak kötelező elolvasni.

Értékelésem:



You Might Also Like

0 megjegyzés