Sophie Jackson : Egy csepp remény

13:05

A sorozat bár szereplői révén összekapcsolódik, egyedül is önálló történetet képeznek. Egy font hús elolvasása után, tudtam, hogy végtelenül szeretném tudni, mi is lesz Max-szel. Hogyan lesz képes felállni és mindent újrakezdeni.

Max O'Hare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit. 

Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat? 

Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Smanatha Young rajongóinak kötelező.

Idézetek:

„Az az érzés, amikor összekapcsolódtak, egyszerűen megmagyarázhatatlan volt. Max kitöltötte, igen, de ennél sokkal többről volt szó. Grace úgy érezte, hogy amikor egyesült a testük, a lelke megkönnyebbülten felsóhajtott, mintha végre megtalálta volna azt, amit olyan régóta keresett.

„– Ezek a sebhelyek mindenkinek azt mutatják, hogy mit éltél túl, Grace. Ne merészeld szégyellni őket!

(…) sose nyiss ajtót, ha a múlt kopogtat. (…) Semmi újat nem tud mondani.

Az élet összetör. Ettől senki sem védhet meg minket, és az egyedüllét sem fog, mivel a magány szintén megtöri az embert a vágyakozásával. Szeretni kell. Érezni. Ezért vagyunk itt a földön. Azért, hogy kockáztassuk a szívünket. Hogy valaki teljesen magába szippantson. És ha bekövetkezik, hogy összetörnek, elárulnak, elhagynak, megbántanak minket, vagy talán a halál meglegyint a szelével, ülhünk le egy almafa alá, és hallgassuk, ahogy az almák egymás után lehullnak a földre, és az a sok, édes gyümölcs pocsékba megy. Ekkor mondjuk azt magunknak, hogy megkóstoltunk annyit, amennyit csak lehetett.”


Ez a könyv teljesen más volt, mint Kat és Carter története. Hiába mondhatnánk, hogy hasonlóan két lelkileg sérül egyén áll a középpontjában, mégis máshogy került mindez bemutatásra, másmilyen úton haladnak, ahhoz, hogy a múlt sebeit begyógyítsák. Amennyire szerettem az első részt történetét, most éppen annyira vagyok oda a karakterekért.

Sokkal lassabban és megfontoltabban épülve fel ez a könyv, így szimbolizálva a folyamatot, mely mindkét karakter gyógyulását jelenti. Max ne szépítsük, de drogfüggő, bár megvannak a lelki okai amiért idáig süllyedt, azonban innen a kivezető út nagyon nehéz és hosszú. Éppen ezért olyan hiteles a könyv, mert nincs elkapkodott nagy fellángoló szerelem és még a befejezés is olyan bizonytalan, ahogy Max gyógyulása is. Viszont az az egy biztos, hogy Max megérdemli a boldogságot, amit Grace oldalán talál meg. Grace múltjában is vannak azonban olyan események, melyek jelentősen befolyásolják az életét, de neki éppen Max bizonytalansága, kedvessége és barátsága nyújt segítséget. Egy nagyon erős női karakter, aki mer harcolni, felállni és újra teljes életet élni, bármilyen nehéz is mindez. A párosuk minden együtt töltött pillanata imádnivaló, apró lépésről lépésre felépülő kapcsolatukban jelen van a humor, a kedvesség, a fájdalom, a harc és a szenvedély is. A történetben nagy szerepet kap a bizonytalanság, a lassúság, de mindez a történet vezetésében nem figyelhető meg, mert egyszerűen magával fog ragadni és a szereplők közös pillanataiba pedig egyszerűen bele lehet veszni és egyszerűen csak sodródni az árral olvasás közben.

Két megtört lélek találkozása, melyből az írónő megint valami csodálatosat alkotott. A szeretett és a remény, mely minden történetében megtalálható és mely képes gyógyítani, de nemcsak a karaktereket, de talán valamennyire az olvasót is, hiszen minden egyes pillanatban én is együtt életem a történettel és az én lelkemre is éppolyan erős hatást gyakorolt ez a könyv. Egy kicsit más, de éppolyan különleges, mint az Egy font hús. Egy cseppnyi remény, mely képes újraépíteni minden megtört lelket. Bár őszintén megmondva számomra az első történet elsöprő erejű volt, de ebben a könyvben is megvannak azok a a finom apróságok, melyektől szerethetővé válik.

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés