Sabrina Jeffries : Halstead Hall bajkeverői

12:49

Gondolom, már sokszor hallottátok tőlem, hogy mennyire szeretem a történelmi romantikusokat. A Halstead Hall bajkeverőire véletlenül találtam rá, de már az első pillanatban tudtam, hogy szeretni fogom a sorozatot. Most különleges módon egyszerre fogom bemutatni a könyveket, kiemelve a szereplőket és azokat a részeket, melyeket én annyira szerettem.

Az ilyen sorozatoknak az az előny, hogy sok-sok történeten keresztül követhetjük a szerepelők életét. Minden könyvnek megvan bár a fő szerelője, de mellettük a korábban megismert karakterek is feltűnnek. Sabrina Jeffires megfelelően hozta a történelmi romantikusok jellegzetes könnyedségét, romantikáját és csavaros történeteit.


A ​Sharpe testvérek egy éjjelen rettenetes körülmények között elveszítik a szüleiket. A tragédia leginkább Olivert, a legidősebb fiút viseli meg, akinek hosszú éveken keresztül súlyos titok nyomja a lelkét szülei halálával kapcsolatban. Az árvák gyámja anyai nagyanyjuk lesz, aki az évek múlásával egyre ingerültebben szemléli, ahogy unokái botrányos életvitelükkel borzolják a főúri körök kedélyét. Így hát tizenkilenc évvel a tragédia után ultimátumot ad a testvéreknek: vagy családot alapítanak egy éven belül, vagy megvonja tőlük a járandóságukat, és az örökségükről is lemondhatnak. Oliver azonban ravasz tervet eszel ki, hogy eltántorítsa a szándékától az asszonyt. Egy szerencsétlen véletlen folytán ehhez partnert talál az Amerikából érkezett gyönyörű Maria Butterfieldben, aki eltűntnek hitt jegyese felkutatására érkezett Angliába. Oliver alkut ajánl neki: játssza el menyasszonyát, ő pedig cserébe megkeresteti Maria vőlegényét. A fordulatos és lebilincselő „színjátékban” lassan feltárulnak az igazi, rejtett érzések: fény derül az Oliver életét meghatározó nyomasztó titokra, és arra is, miért tűnt el Maria vőlegénye.

Idézetek:
„– Szeretném, ha egy csillag magába szippantana és felemésztene, de az ember nem kaphat meg mindig mindent, amit szeretne.
„A maga tapasztalatlan módján a lány megértette, amit ő sosem – hogy a szenvedély nem arról szól, miként váltjuk ki azt. Sokkal inkább a személyről, akinek segítségével elérjük.
„És pontosan ez a baj: a szerelem csak addig vak, amíg teljesen be nem kebelezi az embert.

A kezdő kötet felvázolja számunkra a fő történéséket és megismerhetjük a Sharpe családot és a mindenre elszánt nagymamát, aki azt szeretné, hogy unokái végre megállapodjanak, melyhez egy igencsak szélsőséges módszerhez folyamodik. Mindezek mellett a testvérek szülei halálával kapcsolatos évek óta terjengő botrány is újra a felszínre kerül és talán végre sikerül fényt deríteni a haláluk körülményeire?
Oliver Sharpe, Lord Stoneville Különleges karakter, hiszen a kicsapongó és botrányos élete mögött súlyos titkok húzódnak. Mindent megtesz, hogy elkerülje nagyanyja ultimátumát, nem riad vissza, hogy olyan feleséget keressen magának, akivel csupán egy megállapodás kötni össze, azonban lassacskán rá kell döbbennie, hogy a múlt nem befolyásolhatja a jelent. Szerettem a karakterét, mert a sötét lelkivilágú férfi, a valóságban mindent meg akar tenni a családjáért, de közben harcol a démonjaival. Maria jelenti számára a fényt és mindig jó látni, hogy a legrosszabb agglegényekből lesz a legszerethetőbb férj.
Maria Butterfield az amerikai örökösnő, aki a vőlegényét keresni, amikor belebotlik Oliverbe. A karakán és határozott hölgy sok nehézségbe botlik a származása miatt, de a Sharpe család azonnal a szívébe zárja a fiatal hölgyet és mindent megtesznek, hogy az álljegyesség valóssága váljon. Maria lassacskán felismeri az igazi Olivert, aki az álarc alatt rejtőzik és sikerül neki a felállított falakat lebontania. Maria karaktere sokszínűséget visz a történetben, megnevetteti az olvasót, könnyeket csal a szemedbe és vele együtt esel szerelembe.
                                      
Szülei rejtélyes halála miatt, a botránytól besározva, a megrögözött szerencsejátékos, Lord Jarret Sharpe élete teljesen megváltozik. Mégsem tud ellenállni, amikor a csábító Annabel Lake fogadást ajánl neki. Vajon ki nyeri a játékot? A végeredmény olyan események láncolatát indítja el, amely azzal fenyeget, hogy mind a férfi tervei romba dőlhetnek, mind Annabel titka is lelepleződhet…

Idézetek:
„Az élet nem arról szól, hogy állandóan a veszteségeink miatt siránkozzunk. Hanem arról, hogy az ember élvezze azt, amije van, addig, amíg a magáénak mondhatja. S bár mindig szörnyű elveszteni azt, ami számunkra értékes, még annál is szörnyűbb, ha sosem lehet a miénk.
„Nem akarok többé folyó lenni. Föld akarok lenni, amelyben a fa gyökeret ereszt. És hiszem, hogy képes vagyok rá, feltéve, ha te leszel a fám.

Ez a történet közel állt a szívemhez, mert Jarret karaterét már az első részben is nagyon megkedveltem. A sörfőzdét a történet központjába állítása is megalapozta a könyv hangulatát és egy kis egyediséget is kölcsönöz ennek a kötetnek.
Jarret Sharpe a férfi utálja az ultimátumot, amit a nagyanyja kiadott és miután Oliver beállt a sorba, tudja, hogy neki ki kell találnia valamit. Megegyezést kötött és végre átveszi a nagyszülei sörfőző irányítását, amire oly régóta vágyik. Jarret számára a szerencsejáték egy menekülés. Gyerekként a támadások ellen, egyetlen eszközt a kártya jelentette, eddig szerencsés volt, de Annabel betoppan az életébe és mint felforgat. Jarret Oliverhez hasonlóan retteg az elkötelezettségtől, titkokat és terheket cipel. Ennek ellenére egy szenvedélyes férfi, aki nem riad meg a lehetetlentől és Annabel titkát is a lehető legédesebb módon fogadja
Annabel Lake a vidéki hölgy, aki súlyos titkokat rejteget, most a saját sörfőzdéjüket kívánja megmenteni. Annabel nem riad vissza Jarrettől, sőt egy fogadásnak köszönhetően akár sikert is érhet el, de közben akaratlanul is közelebb kerül a férfihez. Annabel egy igazán szenvedélyes nő, aki vágyik egy férfira, de ebben valami megakadályozza. Szerettem, hogy ennyire ragaszkodik a terveihez és mindenen képes átgátolnia, hogy elérje a célját, de közben nagyon is sebezhető. A sorozatban talán az egyik legkedveltebb párosa Jarret és Annabel.
                                       

Lady ​Minerva Sharpe tizenkilenc évesen szenvedélyes csókot kapott a jóképű, ám felettébb kicsapongó életet élő Giles Masterstől, amely a férfi lehetetlen viselkedésével együtt örökre az emlékezetébe vésődött… 
Közel tíz év múltán a lány még mindig hajadon, és minden vágya, hogy életét a regényírásnak szentelhesse. Tervét azonban meghiúsítani látszik nagyanyja ultimátuma, ezért Minerva úgy dönt, megpróbál túljárni az idős asszony eszén. Rafinált tervéhez nem is találhatna Giles Mastersnél megfelelőbb személyt. Miközben a két fiatal egyre több időt tölt együtt, a férfi mind jobban igyekszik elnyerni Minerva kegyeit, a lány pedig lassan ráébred, hogy Giles sem az, akinek eddig hitte. A kényszer szülte helyzet számtalan meglepő fordulatot tartogat számukra…

Idézetek:
„Az még csak rendben van, ha egy férfi nősülésre adja a fejét, de hogy szerelembe essen? Ha egy férfi elköveti egyszer ezt a hibát, sorsát a nő kezébe adja. És Giles inkább lelőné magát, semmint erre vetemedjen.
„(…) Ha sohasem bízza másokra az életét, akkor aligha várhatja, hogy mások önre bízzák az övéket. Hosszú távon nem kifizetődő úgy élni, hogy nem bízik senkiben.

Amikor egy szerelem sose múlik. Minerva gyerekkorában szerelemes lesz bátyjai egyik barátjába, de az élet máshogy alakul. Ez a történet sok sok érzelmet rejteget, a szereplőinknek ugyanis meg kell tanulni a megbíznia a másikban.
Minerva Sharpe a botrányhős írónő, akinek történeteit azonban sokkal többet takarnak. A lovag, aki egykor a szívébe férkőzött csúnyán megbántotta, és ezen Minerva képtelen továbblépni. Az női karakterek közül talán ő a legmeghatározóbb és legvadabb. Szüksége van arra, hogy irányítsák és szeressék.
Giles Masters a sikeres ügyvéd és emellett egy kicsit többet is tesz az angol kormányért. Giles azért, hogy titkát ne fedje fel Minerva, elhatározza, hogy feleségül veszi őt. Igazából a férfi évek óta oda van érte, de ezt nem árulhatja el. Gilesnek ugyanis meg kell tanulnia, hogy megbízzon Minervában és elhiggye, hogy a nő nagy segítséget nyújt számára és igazi támaszként fog az oldalán állni.

                                      

Mint ​mindennek, amit Lord Gabriel Sharpe tesz, Virginia Waverly elcsábításának is igen magas a tétje… 
Virginia a férfit okolja bátyja haláláért, aki egy Gabe-bel folytatott fogathajtó versenyen vesztette életét. Virginia évek óta másra sem vágyik, mint hogy bosszút álljon a meggondolatlan lordon, és legyőzze őt a saját sportjában. Ám amikor a lány kihívja a „Halál Angyalának” is nevezett férfit egy versenyre, ő házassági ajánlattal válaszol. Gabe tudja, hogy Virginia családja komoly pénzügyi problémákkal küzd – a házasság tehát megoldást jelentene mindkettejük problémájára… 
Virginia mindent megpróbál, hogy ellen tudjon állni a lord csábításának, de a férfi szenvedélyes csókjai bűvkörükbe vonják. És amikor együtt elkezdik felderíteni a Roger halála körüli rejtélyt, Gabe emeli a tétet: a bátor szépségnek minden örökségnél értékesebb dolgot kínál: igaz szerelmet. 

Idézetek:
– Az életnek sincs semmi értelme – válaszolta Jarret lágyan. – Nem szabad azt hinned, hogy van. A sors keze mindenütt ott van, de hogy valójában mit hoz, arra nincs magyarázat.
„Okos nő volt, aki tudta, hogy néha az az igazi boldogsághoz vezető egyetlen út, ha az ember lánya enged egy megzabolázhatatlan lord csábításának.

Talán ez az egyik legérzelmesebb kötet, hiszen Gabe a halott barátja húgát igyekszik megnyerni. Számos ellenérzés és fájdalom kerül felszínre ebben a történetben.
Gabriel Sharpe, a Halál Angyalaként emlegetik miután egy versenyen a legjobb barátja meghalt. Most azonban merész elhatározásra jut, hogy adózzon a legjobb barátja emléke előtt, ezért feleségül kéri a húgát. Gabe makacs személyiség és a végsőkig harcol, hogy elnyerj a megbocsátást. A történet előrehaladtával nem csak Virginiától kapja meg a megbocsátást, de saját magától is.
Virginia Waverly számára az élet kegyetlen, hiszen nemcsak a szüleit, de a bátyját is elveszettet, egyedül a nagyapja maradt számára. Virgina egy félénk lány, aki fél a jövőtől és gyűlölet lakozik benne. Gabe közeledése azonban felkelti a mélyén nyugvó vágyait és rájön, hogy a férfi sokkal több szomorúságot hordoz, mint az gondolata. Kettőjüket egy különleges kapcsolat köti össze és együtt képesek legyőzni a múltat és összehozni a két családot.
               
                                                                           

Lady Celia Sharpe mindig is óvatos volt a házasság kérdését illetően, de most a jövője múlik rajta. Két hónapja van arra, hogy férjet találjon magának, és teljesítse nagyanyja kérését. Három gazdag, magas rangú agglegényt mutatnak be neki, akik közül az egyik biztosan elnyeri a tetszését. Ugyanakkor felbéreli Jackson Pintert, hogy nyomozzon a három választottja után, de Jacksont annyira megbabonázza Celia, hogy a legutolsó dolog, amit szeretne, hogy segítségére legyen férjet találni…

Idézetek:
„– Egy szerelmes férfi a végsőkig küzd, hogy a nő, akit szeret, megkapja, amit megérdemel, még akkor is, ha nem lehet az övé.
„– A szeretet egyfajta kockázatvállalás, amikor a józan ész azt kiáltja: „Ne kockáztass!” Mert az ember csak akkor hajlandó kockáztatni, ha megtalálja azt az egyetlen személyt, aki a szíve minden bánatát elűzheti.

Ez a rész az, mely az igazán szélsőséges érzelmeket és csatározásokat tartogatja az olvasó számára. Celia és Pinter nyomozó két különböző világból származik és számos ellentét húzódik közöttük. A vágyaiknak és szenvedélyüknek viszont nem tudnak ellenállni.  

Celia Sharpe a legkisebb gyermekként nehéz helyzetbe kerül, hiszen már csak ő nem állapodott meg. Cecila számomra egy törékeny nőnek tűnik, aki igazán vágyik a szerelemre és hogy megtalálja azt a társat, aki mindezt megadja számára. A próbálkozásai azonban egészen más irányba sodorják, mint ahogy ő elképzelte.
Jackson Pinter a nyomozó, akinek már gyermekkorában meg kellett küzdeni a kirekesztettség ellen, de ennek ellenére sikeres a munkában. Ellenérzéseit is a magasabb rangúak felé viszont nehezen tudja legyőzni. Jackson bár határozott, a szerelemben ez nem mutatkozik meg. Azonban lassacskán neki is rá kell döbbennie, hogy a pénz és hatalom nem minden és amit eddig hitt nem is a valóság. Jacksonak emellett végre az egész történeten húzódó botrányt is sikerül megoldania, ezzel megnyugvást biztosítva a Sharpe családnak


Miért szerettem a sorozatot? Mert romantikus, humoros, szenvedélyes és egy család történetét ismerjük meg, szerethető és egyedi karakterekkel. és minden könyvnek megvannak a azok az elemei, melyek összekötik a szereplőket. Szórakoztat és visszarepít a múltba, egy olyan világba, melyet nem lehet nem szeretni.

You Might Also Like

0 megjegyzés