Sophie Jackson : Egy font hús

12:27

Sokáig halogattam, hogy belekezdjek ebbe a könyvbe. Nem tudom mi volt az oka, talán a cím, vagy a fülszöveg, de nem volt bennem az, hogy nekem ezt minél előbb el kell olvasnom, pedig mekkorát tévedtem.

Wes ​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól… 
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát. 
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít. 
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.
Ő volt minden, amire szüksége lehetett. 
Titok, harc és szenvedély. 
16 évig várt rá. 
Ő az, Barack
.
Idézetek: 
…Carter megesküdött magának, hogy hátralévő életében mindennap vissza fogja fizetni ezt neki. 
Ez volt a legjobban vágyott kötelessége. Értékes adóssága. Az ő imádott egy font húsa.
„Olyan szerelem volt ez, amilyet sokan soha nem találnak meg, és soha nem lehet kioltani. Ez a szerelem messzire elér, rendkívül erős és mindent elsöpör.
„(…) te összeraktál, és miattad rájöttem, hogy az elkövetett hibáim nem határozzák meg azt, hogy ki vagyok. Hittél bennem, amikor senki más nem. (…) Tudom, hogy nagyon nehéz eset vagyok, és távolról sem tökéletes. De egyikünk sem az.
„Az emberek mindig, mindenhol ítélkeznek mások felett a bőrszínük, a vallásuk, a hátterük, a származásuk, a szexuális beállítottságuk…vagy az elkövetett bűneik miatt.
Rémülten felnyögött, amikor a torka még jobban elszorult. Verejtékben úszó homlokát a felügyelő tisztje vállára hajtotta, és kimondta azokat a szavakat, amelyekről úgy gondolta, soha többé nem fogja kiejteni az óta a tizenhat évvel azelőtti, szörnyű éjszaka óta.
– Jack – suttogta. – Ő az én Barackom."

A cím is beszédes, bár meglehetősen furcsa. Én nem igazán voltam tisztában az elején mi is a jelentősége, de a történet elolvasása után már tökéletesen megértettem, mert ez a könyv az adósságról szól, melyet néha súlyos áron kell megfizetni. Erre a könyvre most a legnagyobb szükségem volt, mert a könnyed romantika után kellett végre valami, ami felborítja a lelki világomat, ami megnevetett, ami megsirattat, ami szerelembe ejt. Régen éreztem úgy, hogy egy könyv ennyire a bőröm alá mászik és minden szónak hatása van a lelkemre. Az érzelmi hullámvasút ellenére is minden sorát imádtam a könyvnek, mert megvolt benne a szenvedély, a fájdalom, az előítéletek, a harc, a barátság és a szerelem. Olyan témák kerültek benne elő, melyekhez kevesen nyúlnak, hozzá, hiszen valljuk be mindenki előítélettel tekint egy elítéltre, egy drogosra vagy egy bűnözőre, mégis az írónő, olyan tökéletesen ragadta meg ezeket az elemeket és olyan fantasztikusan dolgozta fel, hogy bárki beleszeret ezekbe a rosszfiúkba.

Carter karaktere nagyon könnyen a szerethetőből az
utálhatóba fordulhatna, de ez nincs így, mert hiába van priusza, hiába ül börtönbe, hiába néz ki egy bűnözőnek, mégis olyan apró jellemekkel van felruházva, amely minden olvasó szívét megérinti. Egy nagyon összetett karakter, akinek sok olyan pont volt a múltjában, amely az élete kisiklásához vezetett, de ennek ellenére egy végtelenül nagylelkű, kedves, okos személyiség. Kat pedig egy olyan nő, aki nem ítél meg senkit és másoknak vissza akar adni amennyit csak tud. Carter az első pillanatban szenvedélyt ébreszt benne, az ő kettőjük múltja szorosabban összekapcsolódik, mint azt gondolnánk. Egyértelműen egymásnak vannak teremtve, mindketten odavannak az angol irodalomért és tökéletesen kiegészítik egymást. A történet végtelenül egyedi, annak köszönhetően, hogy milyen személyiségű karakterek játszanak főszerepet és a múlt kapcsolatai is egy olyan tragédiára vezethetők vissza, mely mindkettőjük életét erősen meghatározza. Egy szenvedélyes történet, mely nem az erotikáról szól, sokkal inkább a lelkek gyógyulásáról, az egymásra találásról és az elfogadásról. Számomra volt benne valami egyedi, melyet szerintem egyértelműen az írói munkának köszönhetünk.

Aki még nem olvasta a történetet, esetleg csak halogatja, hogy nekikezdjen, annak azt tudom javasolni most azonnal kezdjen neki. Egy különleges történet, különleges karakterekkel, mely egy cseppnyi melegséget nyújt a lelkeknek. 

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés