Szkiba Zsuzska : Fogadd el magad

14:40

Ez egy egészen más típusú értékelés lesz, mint amelyet megszoktatok tőlem, de úgy éreztem írnom kell erről a könyvről.


Minden ​nő igazi NŐ. Minden test szerethető: a kerekded, a törékeny és a sportos egyaránt. Benned is ott rejlik a szépség és az érték, az a bizonyos PLUSZ kortól, bőrszíntől és testsúlytól függetlenül. 
A mai világban, főleg a hamis mintákat hirdető média hatására, a legtöbb ember testképzavaros, önbizalma meggyengült. Meglehetősen veszélyes ez, hiszen a közérzeted, az önbizalmad áthatják a mindennapjaidat, az életed, befolyásolják a teljesítőképességed. 
Szkiba Zsuzska, a Beauty with Plus bloggerének könyvéből te is erőt meríthetsz. Tudatosítja benned, hogy valódi értékeidet nem a külsőségek, vagy mások rólad alkotott véleménye határozzák meg, csakis te magad. Személyes történeteken keresztül ébreszt rá arra, hogy ha elindulsz, hogy megvalósítsd az álmaidat, bármit elérhetsz, csak rá kell lépned az önismeret, a tudatosság, az önmegvalósítás rögös és kalandos útjára. De ha egyszer elindulsz, soha többé nem akarsz majd visszafordulni. 
A szerző pozitív életszemlélete, baráti hangvétele és a könyvben található egyszerű, de mégis hatékony gyakorlatok rávilágítanak arra, hogy több vagy mint egy szám, egy ruhaméret. 
Egyedi, értékes és szerethető vagy. Egy igazi Szépség!


„Önmagam megszeretni egy életen át tartó feladat, annak hullámhegyeivel és -völgyeivel együtt.”

Először is, hogyan találkoztam Zsuzskával, magam se tudom mikor akadtam a Facebook oldalára, de az első pillanatban magával ragadott a pozitív életszemlélete, önbizalma. Sokszor olvasgattam a posztjait, néztem  a videóit. Őszintén én magam is szerettem volna ilyen felfogással nézni a világra és önmagamra. Amikor megjelent tudtam, hogy el kell olvasnom. Remélem egyszer személyesen is találkozhatok majd vele!

„A jelen pillanatnak élni megtanulható dolog, és roppant felszabadító érzés úgy jól érezni magad, hogy közben mit sem törődsz azzal, más mit gondol! Próbáld ki!”

Ez a könyv nem olyan, mint a legtöbb tanácsadó könyv. Tele van igaz történetekkel, élettapasztalatokkal és sok-sok hasznos tanáccsal, feladattal. Ez a könyv arra világít rá, hogy nem elég elolvasnod egy tanácsadó könyvet és várnod, hogy magától tele leszel önbizalommal, elfogadod önmagad. Mindehhez nagyon sok gyakorlat és munka szükséges, folyamatosan át kell értékelned a körülötted lévő környezet, a saját életedet, erősségeidet és gyengeségeidet. Rá kell jönnöd, miért vagy te is ugyanannyira szerethető, mint az a másik személy és miért érsz te is pontosan ugyanannyit, mint a másik. Emellett sok szó esik a média torzító hatásiról, a folyamatos irreális elvárásoktól, melyeknek nagyon sokan köszönhetjük, hogy folyamatosan elvesztjük az önbizalmunkat. 

„Tökéletességre vágyni illúzió.”

A könyv olvasása közben számos tanácsot kapunk, melyek nagyon hasznosak a mindennapi életben. Apró motiváló idézetek, gondolatok, melyek sokat lendíthetnek egy mélyponton lévő személyen. Imádom, a könyvben, hogy teljes mértékben közvetíti Zsuzska személyiségét, életkedvét és pozitivizmusát, minden szava reményt, erőt és biztatást nyújt. Nagyszerű témakörök, melyek alaposan járják körbe az önbizalom és elfogadás kérdését. Hiteles, mert a saját útjának is részesei lehetünk, miközben egy jól felépített módon szeretné megmutatni az olvasóknak is, hogy nincs lehetetlen. Te is ugyanannyira egyedi, értékes és szerethető vagy!

„Önmagad elfogadása olyan dolgot kíván, ami eddig talán nem volt birtokodban: hitet! Hitet önmagadban, a képességeidben és abban, hogy ezúttal sikerülhet.”

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés