A.O. Esther : Összetört glóriák – Hívogat a fény #2

11:29

Alig vártam, hogy újra elmerüljek, abban a világban, melyet Eszter megteremt a történeteiben. Az Elveszett lelkek az első pillanatban megnyerte a szívemet. A sötétség és tisztaság harca, a Földi élet kegyetlensége egy tiszta szívű lélek szemszögéből, megajándékozott egy feledhetetlen élménnyel.


Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 464
Kiadás éve: 2013

Miután Sophiel kiszabadította az üvegcsékbe zárt lelkek millióit, a Mágus gyűlöletes haragjával kell szembenéznie, sőt, annak három nővérével is, akik a fekete mágia papnői. Az Igézőfiú, Joshua megkínzásával zsarolják Sophielt, hogy megkaparintsák angyali nyakékét, melyet csak ő képes levenni magáról, és ami a földi létéhez szükséges erőt nyújtja számára. Joshua és Sophiel egy időre megmenekülnek a varázslók karmai közül, de hiába. A nyaklánc nélkül a lány egyre erőtlenebb, és teste elkezd fénnyé válni… 
A Jó és a Rossz küzdelme eközben tovább folyik a Földön, a cél a Mindenség Térképének megszerzése. A három papnő a Pokol urának szánja a kincset, aki végzetes háborúra készül a Mennyek Országa ellen.

Sophiel is útra kel - bár egyre erőtlenebbül -, hogy segítsen angyaltársainak a misszió teljesítésében, de miközben a világot szeretné megmenteni, ő is megmentőre szorul. Élet és halál közt sodródik, amikor egy gyógyító asszony fura jóslatot mond neki, de a fénnyé válást ő sem tudja megállítani. Sophiel élettelenül omlik össze egy öreg malom elhagyatott padlásán. 
Eközben ketten is keresik, akik akár az életüket adnák, hogy megmentsék a földi haláltól. Egyikük, persze, Elijah, a Sötét Angyalok vezére - pedig mennyi, de mennyi fájdalmat okozott már a lánynak-, a másik Elijah ősi ellensége, a szelíd Gabriel arkangyal, aki szintén Sophielben talál rá a szerelemre. 

Vak gyűlölet és víztiszta szerelem, halálos csapdák és gyilkos merényletek, lüktető szenvedély és pokoli féltékenység, ördögi mágiák és égből jövő csodák színezik a rengeteg kalandot, melyek az angyali és kevésbé angyali hősökre várnak. 

De vajon ki birtokolja majd a Mennybe vezető út térképét, és megérkezik-e a segítség, amikor már minden veszni látszik? Meddig képes kitartani a bizalom? Túlélheti-e a szerelem a leggonoszabb ármánykodást, begyógyulhatnak-e a halálvágyba kergető csalódás sebei? Megbocsáthat-e egymásnak két ősi ellenség, ha ugyanaz a fájdalmuk, és küzdenek-e egymás életét védve, ha tudják, a harc után egyikük elveszíti, ami az életénél is fontosabb? És végül, képes-e lemondani saját boldogságáról az, aki igazán szeret?  

A válasz a könyvben… Kedves Olvasó, Hívogat a Fény!

Idézetek:
Döbbenetes, milyen gyorsan képes hazudni az ember.
„Elém lépett, és ahogy felnéztem szép arcába, hirtelen elszorult a szívem. Annyira vonzó volt, ugyanakkor annyira idegen a viszontlátásunk óta, mintha korábban nem is lettünk volna szerelmesek egymásba. Fényes, sötét haja az éjszakában hollófeketének tűnt, és a szeme olyan fényesen csillogott… Ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy megcsókoljam…
„Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!
„– Elijah, te szerelmes lettél – torpant meg Bardo, és hahotázni kezdett. – Ezt nem hiszem el! 
– Fogd be, Bardo! Lóbáld inkább a buzogányodat!
„– Pedig az élet gyönyörű, Sariel! – győzködte Gabriel. – Nézd csak meg egyszer a napfelkeltét a rét illatozó virágai között pihenve, vagy csodáld meg a nyárvégi csillaghullást! Olvass el néhány izgalmas könyvet, és merülj el a gyermekek önfeledt mosolyában! Ússz egy jót egy tiszta vizű hegyi tóba, és fuss az őszi ruhába öltözött, színes levelű fák között! Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!
                       ˜  ̊  ˜
Az Elveszett lelkek befejezése garancia arra, hogy folytatni akard ezt a sorozatot. Én a befejezését követően nem tudtam csak arra gondolni, hogy mi lesz Sophiellel. Kérdések fogalmazódtak meg bennem azzal kapcsolatban, hogyan is fog folytatódni a történet. Mi lesz a szerelmesekkel? Sikerül Sophielnek megmenekülnie? Győzedelmeskedik a sötétség a jóság felett?

Újból meg kell említenem, hogy milyen csodálatosan néznek ki ezek a könyvek. Imádom a Hívogat  a fény borítóját. A sötét színek és a világító szemek, tökéletesen passzolnak a cselekményhez és a könyv hangulatához is. Egyszerűen jó érzéssel tölt el, amikor kezembe foghatom.

Azonban könyv eleje a várakozásaimmal szemben nem hozta meg a nagy izgalmakat. Sophiel találkozása Sahrenferrel, a gonosz Mágussal nem várt fordulatot hozott ugyan a történetben, de utána az események nem ragadtak annyira magával. Sophiel küzdelme során számos kérdéssel találja szembe magát. Akárcsak egy halandó ember benne is felmerül. Megbocsátják neki bűneit valaha? Miért nem mondta el valójában az érzéseit? S lesz még esélye rá?

Az írónő nagyon ügyesen megcsavarta az érzelmi szálakat is azzal, hogy Gabriel is gyengédebb érzelmeket kezd el táplálni Sophiel iránt. Mindezzel megzavarva az angyali lányt is. Közben pedig Elijah is küzd a saját érzéseivel, hiszen egyetlen nő, aki felkeltette az érdeklődését, becsapta és egy másik férfival távozott.

Onnantól kezdve, hogy Elijah és társai megjelennek a normann városban az események is kezdetét vették, legalábbis számomra. Innentől kezdve szinte le sem raktam a könyvet, mindent szerettem volna minél hamarabb megtudni. Imádtam az ellentétet, amely kibontakozott Elijah és Gabriel között, miközben a tisztelet továbbra is fenn áll közöttük. Két különböző férfi, mégis mindkettő ellenállhatatlanul vonzó, mindezek mellett gondoskodóak és nagyszerű harcosok. Nem utolsó sorban egyből leveszik a lábukról a női olvasókat.

Tökéletes plusz pont könyvben a mitológiai vonal is. Azért is szeretem Eszter könyveit, mert az olvasó mindig tanulhat valami újat. Mindig valami újdonság lelhető fel a könyveimben. Ezúttal a normann hitvilágról tudatunk meg számos érdekességet.  Ezek az emberek hitvallása lenyűgöző, az Istenek iránti tiszteletük és a ragaszkodásuk a hagyományokhoz.


Az aljas gonosz nőszemély, Diril és testvérei tetteikkel teljesen kiborítottak. A cselszövéseikkel mindenkit félrevezettek, ezzel nem akármilyen bonyodalmakat okozott. Mindennek az elszenvedője Sophiel. Annyira sajnáltam szegényt, hiszen nem elég, hogy lelkileg, de testileg is megkínozta őt Diril.


A történet végébe olyannyira belemélyedtem, hogy megdöbbenve olvastam ezt a mondatot „Vége a második résznek.” Nem értettem, hiszen most kezdet minden izgalmassá válni, annyira kíváncsi vagyok. Így felkorbácsolni az olvasás iránti vágyunkat.  Én várom a következő részt. És TE? Olvass velem és légy részese egy nagyszerű történetnek!

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés