Inspiration #3

8:37


"A könyvekben minden benne van. Minden szépet, bölcset, fontos dolgot leírtak valamikor. Lehet valaki annyira arcátlan vagy öntelt, hogy ezt tagadja? De hát ki is akarná tagadni? Az ember azért olvas, hogy érezze az életet, hogy életre keltsen a maga számára olyan dolgokat, amelyeknek létezéséről addig nem tudott. Azoknak a tekervényeknek az agyban mindnek megvan a maga funkciója, némelyik ki sincs használva, minden idegvégződés ingerületre vár. És ez mind benne van a könyvekben. Minden. Az egész őrült világot megtalálod bennük, ha tudod, hol keresd. Az olvasás nem menekülés az életből. Az olvasás az élet. Életet teremt."

                        ˜  ̊  ˜
„A szeretetben nincsen félelem; sÅ‘t a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár…”
A.O. Esther - Elveszett lelkek

„Az egyetemre menet a boldogság egyenletén gondolkozott. Nagy sikerének egyik kulcsa (a megállapítás, miszerint B=Va/Vá, azaz a boldogság egyenlÅ‘ a valóság és a vágyak hányadosával) azon az univerzális igazságon alapul, hogy az embernek mindig vannak vágyai, mindig számít valami jóra, mindig törekszik afelé, ami meg fog történni. Vagyis a vágyak mindig valós számként jelennek meg, hiszen nullával nem lehet osztani. 
A történtek fényében azonban meglehet, ezt a képletet át kell gondolni újra… A matematika csak egy darabon kísérheti az embert, aztán mintha megállna a tudomány.”
Jodi Picoult -Tizenkilenc perc

„A büszkeség szerintem nagyon elterjedt emberi gyengeség.”
Jane Austen - Büszkeség és balítélet

„Mintha valami sötétség csapna le valahonnan a magasból, és elrabolná az összes boldogságot, amelyet valaha éreztél, és te nem tehetsz mást, csak figyeled, érzed, ahogy viszi, és tudod, hogy bármit teszel, soha többé nem leszel képes visszaszerezni.”
J. A. Redmerski - Az örökké határa

„A közelmúltban ért veszteség nem zsákutcába viszi az életem, pusztán egy állomás egy hosszú-hosszú út során: valami, ami erÅ‘sebbé tesz, és amibÅ‘l sokat fogok tanulni magamról, tehát pillanatnyi fájdalomtól eltekintve tulajdonképpen pozitív, építÅ‘ élmény.”
Cecelia Ahern - Bennem élsz

„Tudod, a világ mindig arra törekszik, hogy a saját képére formáljon téged. Az emberek, a történelem, az események mind, mind hatással vannak rád, és ettÅ‘l könnyen az az érzésed támadhat, hogy nem tudod, ki vagy. Pedig nem számít, milyennek akar látni a környezeted, ahogy az sem, milyen címkéket aggat rád. Ha hű maradsz önmagadhoz, úgyis lefüleled Å‘ket, és nem hagyod, hogy megmérgezzék a lelkedet.”
Samamntha Young - London Road

„Az a nÅ‘, akinek végül sikerül megértenie a férfiakat, a világ ura, illetve úrnÅ‘je lesz. Szavam ne feledd.”
Julia Quinn - Lent délen, édes…

„Az ember nem felejti el azt, akit szeretett, de aztán elvesztett. Bekét kell kötni a veszteséggel. Ahhoz, hogy meggyógyuljon a szívem, békét kell kötnöm azzal, aki összetörte.”
Kelly Oram – Szívzűrterápia strébereknek

„Akárki mondta, hogy fáj az igazság, fején találta a szöget. De ez a fájdalom leírhatatlan. Mintha milliónyi kés döfne a mellkasomba és szaggatná miszlikbe a szívemet. 
Nem tudom, meggyógyul-e valaha.”

Monica Murphy – Három megszegett ígéret

You Might Also Like

0 megjegyzés