Mutasd a könyvespolcod és kiderül ki vagy!

14:08

Állj a könyvespolcod elé és nézd meg, hogyan is van rendezve, milyen könyvek foglalnak helyett rajta, melyik a kedvenced, és mi található még rajta a könyveken kívül.


Én imádom nézegetni a könyvespolcomat és időnként átrendezni, de soha nem gondoltam, hogy ez mi mindent árulhat el rólam, éppen ezért úgy döntöttem, hogy összeszedegetem azokat az elméleteket, melyek a könyvespolcok és a személyiségünk közötti összefüggéseket taglalják. Ha kíváncsi vagy magadra, akkor nézd meg jól a polcodat, majd az alábbiak alapján döntsd el, mi a legjellemzőbb rád?

ABC sorrend

Te az a típus vagy akinél katonás sorrendben állnak a könyvek, mégpedig szigorúan ABC sorrendben. Szerintem nem fog meglepetésként érni, ha azt mondom rád a pedáns rend jellemző, és ez az egész életedet meghatározza. Szeretsz mindent előre és pontosan megtervezni. Illetve kevés idővel rendelkezel éppen ezért olyan fontos, hogy minden kézbe legyen tartva. Nem kell megijedni, semmi rossz nincs ebben, sőt garantálom, hogy a barátaid is hozzád fognak legelőször fordulni, ha meg kell oldani egy problémát.


Káosz

Ide is egy, oda egy másik, egymásra sorakoztatva, egyik állva, másik fekve. Semmi rendszer. Amennyiben a káosz jellemzi leginkább a könyves polcodat, tudnod kell, hogy a zsenik legtöbbször káoszban alkotnak. Imádod a könyveket és szenvedélyesen gyűjtöd őket, éppen ezért ritkán akad hely az újabb szerzeményeknek, így lassacskán kész fejetlenség jellemzi a könyvespolcod. Nem erősséged a rendszerezés, rendtartás, kicsit bohókás vagy, de te fantasztikusan érzed így magad!

SZÍNEK szerint

Egy szivárványra hasonlít a könyvespolcod? Akkor egyértelműen te vagy a kreativitás megtestesítője. Sok idővel rendelkezel és ezt arra használod fel, hogy előhívd a magadban rejlő ötleteket. Szereted a DIY dolgokat és szívesen pepecselsz újabb és újabb dolgok létrehozásával. Ha életed során választanod kell két út között, te biztosan létrehozod inkább a saját utad és azt fogod követni.


Világos színek

A színeknél maradva, ha a könyvespolcodon leginkább a világos színek dominálnak és a hozzájuk passzoló dísztárgyak, akkor rád inkább a szeszélyesség és az imádnivaló jelző jellemző. Az édes személyiséged azt is jelenti, hogy kivételesen jó ember vagy és bármilyen helyzetbe is keveredj, mindig udvarias maradsz.  

Sötét színek

Ha a könyvespolcodon elsősorban sötét színű könyvek van, és ezek többsége titokzatos, sci-fi és horror könyvek, akkor te is szeretsz titokzatos lenni, de szeretsz új emberekkel beszélgetni és velük megosztani a saját érdeklődési körödet.


Egyediség

Amennyiben a könyvespolcodon nemcsak könyvek, hanem a legkedvesebb tárgyaid is nagy szerepet kapnak, abban az esetben az a jellemző rád, hogy bár szereted a könyveidet, de ugyanúgy szereted tárgyakat, amelyeket az elmúlt évek során gyűjtöttél össze. Gyakran emlékszel vissza a múltra, és néha azon tűnődsz, vajon nem élsz elégé a jelenben, de ennek köszönhetően nagyszerű emléked van és mindig szereted ezeket elmesélni a barátaidnak vagy ismerőseidnek.


Kicsi és egyszerű

A könyvespolcod nem nagy és nincs zsúfolásig tele. Ez nem azt jelenti, hogy nem szereted az olvasást, inkább az a jellemzőbb, hogy kölcsönöznöd vagy a barátoktól kéred kölcsön a könyveket, esetleg jobban szereted az e-book olvasókat. Te utálod a rendetlenséget, pénzügyileg és tárgyi eszközökkel is szeretsz takarékoskodni. Egyértelműen a praktikusságot és egyszerűséget kedveled.
Faltól falig

A könyvespolcok alapvetően az otthonod tapétája. Mindig a könyvek vettek körül és büszke vagy arra, hogy egy saját kis könyvtárt éptettél ki az elmúlt években.  Te az a fajta ember vagy, aki szereti a nagy gesztusokat, és ezt kimutatni a szerelmed, a barátaid és a családod felé. Szeretsz egy hosszú nap után elvonulni a saját kis kuckódban egy jó könyv társaságában.

You Might Also Like

0 megjegyzés